Prenumerera på Sjöbo badmintonklubb innehållssamlare

Landslaget på träningsläger i Asien

Svenska badmintonförbundet - 1 timme 27 minuter sedan
En stor del av landslagstruppen packar nu resväskorna. Mål: Singapore, där de svenska toppspelarna ska träna med det singaporianska landslaget. – Det är nyttigt att lära av andra, säger Sveriges förbundskapten Andrew Smith.

Bilden ovan: Singapore är platsen för det svenska landslagets träningsläger ihop med det singaporianska landslaget.

Det är en rejäl satsning som landslaget gör. Under två veckor, från den 26 juli till den 9 augusti, ska spelarna träna i Singapore, på deras nationella center. Följande seniorlandslagsspelare åker med till Singapore:

Emma Karlsson, Johanna Magnusson, Moa Sjöö, Tilda Sjöö, Felix Burestedt, Melker Z-Bexell, Adam Gozzi, Carl Harrbacka, Jacob Nilsson och Andy Tsai. Dessutom deltar de båda ungdomslandslagsspelarna Edith Urell (U17) och Cecilia Wang (U19). 

Saknas av landslagsspelarna gör Klara Johansson, Clara Nistad, Ashwathi Pillai, Colin Hammarberg och Albin Hjelm.

Edith Urell och Cecilia Wang får sin resa betald av Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och projektet Talang 22 som de båda deltar i. De andra tio spelarna betalar häften av sin resa själv, medan förbundet står för hälften.

Andrew Smith är förstås med på resan, och kommer att leda träningen på plats tillsammans med de singaporianska landslagstränarna.

Hur kommer det sig att ni har valt just Singapore?

– När jag själv spelade tränade jag en hel del där, så jag vet att det är en mycket god träningsmiljö, berättar Andrew. Jag är verkligen glad över att vi har fått den här möjligheten till samträning och sparring.

Badminton är en av de främsta sporterna i Singapore. Landslaget kryddas också av en hel del mycket goda spelare från Kina och Indonesien som valt att flytta till Singapore.

– Som landslag är de lite bättre än vi, säger Andrew Smith. De har två-tre singelspelare som är framstående, liksom flera goda dubbel- och mixedpar. Det blir mycket bra och utvecklande motstånd för våra bästa spelare.

– Singapore har också många bra ungdomsspelare, perfekt för Edith och Cecilia att sparra emot. Över huvud taget tror jag att träningsmiljön och sparringen kommer att passa våra spelare.

För många av de svenska spelarna är det första gången de är i Asien och får uppleva asiatisk träning.

– Jag är övertygad om att det blir oerhört nyttigt för våra spelare att få känna på asiatisk träning. Den är tuff både fysiskt och mentalt, säger Andrew Smith.

Vilka är de främsta målen med resan och träningslägret?

– Ett mål är att våra spelare ska komma lite ur sin ”svenska bubbla”, sin invanda ”komfortzon”. Det är nyttig och inspirerande att se hur andra tränar. Jag hoppas också att den tuffa träningen ska utveckla dem mentalt, vilket är viktigt. Jag vill att de ska ta för sig mer, inte vara så försiktiga. De behöver bli tuffare mentalt, precis som fysiskt.

Kan lägret i Singapore vara starten på ett mer regelbundet samarbete?

– Jag hoppas det. Jag skulle önska att singaporianska spelare kan gästa oss på centret i Uppsala och att vi ska kunna återvända till Singapore. Den här typen av samträning och god sparring tror jag betyder mycket för att utveckla våra bästa spelare och få dem att ta ytterligare steg framåt, säger Andrew Smith.

Vill ni följa de svenska spelarna under träningslägret i Singapore? Håll då koll på Badminton Swedens Instagram. Där kommer kontinuerliga rapporter under lägrets gång. 

Kategorier: Nyheter, SBF

Dags för landslagsläger för U19, U17 och U15

Svenska badmintonförbundet - 2019-07-16 20:11
Mitt i sommaren samlas Sveriges bästa U19-, U17- och U15-spelare till landslagsläger. – Det är viktigt och nyttigt för landslagsspelarnas utveckling, säger förbundets sportchef Jonas Herrgårdh.

De tre lägren äger rum den 21-26 juli:

* Landslagsläger U19 i Uppsala. Ledare: FKU19 Tim Foo, Andrew Smith, Richard Eidestedt och Jonas Herrgårdh.

* Landslagsläger U17 i Trollhättan. Ledare: FKU17 Douglas Lidman och Mathias Wigardt.

* Landslagsläger U15 i Täby. Ledare: FKU15 Boxiao Pan, Larry Li och Emil Johansson.

Vilka är då målen med landslagslägren?

– Det betyder mycket att vi har läger tillsammans, säger Jonas Herrgårdh. För det första ger det förbundskaptenerna för U19, U17 och U15 en möjlighet att jobba med spelarna. För det andra bidrar lägren till att förbättra samarbetet med spelarnas hemmiljöer och lägga grunden för en än bättre utveckling framöver.

– För det tredje kan vi i förbundet få ut viktig information. Till exempel om träning, tävlingskalender, mål för mästerskap, och regler när det gäller doping och betting.

Är det några speciella saker tekniskt eller taktiskt som ni kommer att fokusera på?

– Det ser lite olika ut för de olika åldersgrupperna. När det gäller U19-spelarna kan de genom att lägret är förlagt till Uppsala få testa sig gentemot Euro Center-spelarna, som deltar på ett antal pass. U19-spelarna, varav många bara om ett halvår är seniorer, får här en god och utvecklande möjlighet att testa hur de klarar en högre spelnivå, med högre tempo etc, berättar Jonas.

– När det gäller U17- och U15-spelarna kommer vi i sommar att lägga in en hel del taktiska moment i övningarna. Vi ser ett behov av att utveckla spelarna taktiskt, och hoppas förstås att de kommer att ta med sig dessa taktiska övningar in i sin vardagliga träning och i tävlingsmatcher.

Under lägerperioden kommer förbundskaptenerna och tränarna att kontinuerligt rapportera på Badminton Swedens Instagram och Facebook. Där kan ni följa träningen och lägerlivet. Vi planerar också att komma med en summerande rapport när lägren är avslutade.

Vill ni veta vilka som är uttagna till lägren hittar ni det under fliken Landslag och Nyheter

Kategorier: Nyheter, SBF

Uttagningar Danish Junior Cup och Danish Junior U17

Svenska badmintonförbundet - 2019-07-16 15:07
Uttagningar till Danish Junior Cup för U17 och U19, datum 23-25 augusti, finns under rubriken Landslag och Nyheter.
Kategorier: Nyheter, SBF

Uttagning Danish Junior Cup U19

Svenska badmintonförbundet - 2019-07-16 14:14
Tävlingen Danish Junior Cup arrangeras mellan 23-25 augusti i Gentofte Danmark.

Uttagning Danish Junior Cup U19

Datum: 23-25 Augusti 2019, Gentofte Danmark

Förbundet har tagit ut följande spelare, se nedan.

Förbundet täcker kostnader på upp till 3.500 SEK för varje spelare (anmälan, boende, resa).

Tjejer: Cecilia Wang (Fyrisfjädern), Thyra Hultman (Spårvägen), Isabelle Grafsund (Kista), Miranda Johansson (Täby)

Killar: Joel Hansson (VF), Jakob Ekman (VF), Ludvig Petre Olsson (Trollhättan), Gustav Björkler (VF), Filip Karlborg (Spårvägen), Tom Söderström (VF)

Anmälan enligt nedan: 

Singel: Gustav, Ludvig, Cecilia, Isabelle, Miranda

Dubbel: Joel/Jacob, Filip/Tom, Cecilia/Thyra, Miranda/Isabelle

Mixed: Joel/Cecilia, Gustav/??, Tom/Thyra

Förbundet anmäler, ordnar boende och diskuterar resor och bokar detta för alla uttagna spelare. Vi ger information.

OBS: Detta är enbart en uttagning till Danish Junior Cup och inte Junior VM. Uttagningen till Junior VM görs efter lägret i Uppsala.

Jonas Herrgårdh (Sportchef) / Tim Foo (FK U19)

Badminton Sweden

Kategorier: Nyheter, SBF

Uttagning Danish Junior Cup U17

Svenska badmintonförbundet - 2019-07-16 12:08
Tävlingen Danish Junior Cup U17 spelas i Hvidovre, Danmark, datum 23-25 augusti.

Uttagning Danish Junior Cup U17

Datum: 23-25 Augusti 2019, Hvidovre Danmark

Förbundet har tagit ut följande spelare, se nedan. Förbundet täcker kostnader på upp till 4.000 SEK för varje spelare (anmälan, boende, resa).

Tjejer: Edith Urell (Fyrisfjädern), Jessica Silvennoinen (Kista), Julia Tuvesson (Täby), Ida Melkerhed (Bergsåker), Elin Boman (Täby), Mirjam Lindgärde (Askim)

Killar: Emil Söderdahl (Täby), Simon Sandin (Skogås), Ludwig Axelsson (Täby), Alvin Palm (Spårvägen)

Förbundet kommer att anmäla alla spelarna i singel.

Dubbel: Edith/Jessica, Julia/Ida, Elin/Mirjam

Mixed: Ludwig/Jessica, Alvin/Ida (Simon Sandin/Elin Boman ?)  

Vi anser att tävlingen är en bra förberedelse inför EM (lag/ ind.) senare i augusti månad för de åtta uttagna spelarna till EM. 

Förbundet anmäler, ordnar boende och diskuterar resor och bokar för alla uttagna spelare. Vi återkommer med mer information till de uttagna.

 

Jonas Herrgårdh

Sportchef

Badminton Sweden

 

Kategorier: Nyheter, SBF

Ashwathi tävlar i Ryssland

Svenska badmintonförbundet - 2019-07-09 15:57
Ashwathi Pillai tävlar i veckan i ryska Gatchina, som ligger i St. Peterburgs-området. Här hittar du länken så att du kan följa hennes matcher.

Tävlingen är på challengenivå och heter White Nights. Namnet knyter an dels till de legendariska ljusa och vackra nätterna under sommarmånaderna i St. Peterburgsområdet, dels till alla de evenemang som äger rum i området under samlingsnamnet ”White Nights” just i semestertider.

Här möter landslagets och Täbys damsingeletta Ashwathi Pillai tufft motstånd. Första- och andraseedade är Rysslands Evgeniya Kosetskaya och Tysklands Yvonne Li. Tävlingen börjar med kvalspel onsdag den 10 juli. Finalerna spelas söndag den 14 juli.

Här hittar du information om seedningar, lottningar, resultat med mera.

Även Felix Burestedt skulle ha varit med i tävlingen, men har tvingats avstå på grund av att hans visum inte har blivit klart i tid.

Kategorier: Nyheter, SBF

Stora steg framåt för Felix

Svenska badmintonförbundet - 2019-07-08 22:47
Final i Azerbajdzjan. Kvartsfinal i European Games. Ett rejält kliv uppåt på världsrankingen. Felix Burestedt har ett antal mycket goda badmintonmånader bakom sig. Nu vill han ta ytterligare steg framåt.

Bilden ovan: Felix Burestedt är inne i en mycket intensiv och framgångsrik badmintonperiod. Efter flera bra turneringar laddar han för VM i schweiziska Basel i augusti. Foto: Torbjörn Jansson.

I helgen unnade sig Felix Burestedt, Sveriges bästa herrsingelspelare, några dagars semester hemma hos föräldrarna i Skåne. Det kunde han göra med gott samvete. Den senaste tiden har han gjort de bästa prestationerna i sitt badmintonliv.

Först en mycket meriterande finalplats i den internationella challengeturneringen i Azerbajdzjan. Där besegrade han fyra spelare som är rankade bland de hundra bästa i världen.

Sedan en kvartsfinalplats vid European Games i vitryska Minsk. Där skrällvann han i åttondelen mot spanjoren Pablo Abian, rankad 53:a i världen.

Hur ser du på resultatet i European Games, som närmast kan liknas vid ett europeiskt mini-OS?

– Självfallet är jag nöjd med spelet och med resultatet, även om det grämer mig att jag inte även kunde vinna kvartsfinalen, säger Felix.

– Sedan var hela European Games en jättebra erfarenhet för mig. Ett stort evenemang där det gällde att fokusera. 

Resultaten den senaste tiden innebär att Felix har avancerat många tiotal placeringar på världsrankingen. Nu är han rankad 75:a, den bästa platsen hittills i karriären.

Vad är din förklaring till att det har gått så bra?

– Ingen enkel fråga att svara på. Det är små saker som många gånger fäller avgörandet. Men ska jag lyfta fram en sak så måste det bli att jag har blivit jämnare. Jag kan hålla en hög nivå under en längre tid i matcherna och under flera matcher i följd. 

– Jag har blivit klart bättre på att hålla fokus, att direkt efter en vinstmatch börja förbereda mig för nästa match.

Felix nämner också en tredje framgångsfaktor:

– Jag har blivit bättre på att hålla mig lugn. Det gäller att ha tålamod under matcherna, inte försöka avgöra för snabbt utan vänta på det rätta tillfället, säger han.

Felix turneringsframgångar och den bättre världsrankingen är klart positiva för hans möjligheter att nå OS i Tokyo 2020. Men det gäller för honom att prestera under hela den ett år långa kvalificeringsperioden inför OS – en period som slutar först i april 2020.

– Det ser positivt ut och jag hoppas förstås på att kunna kvalificera mig, men mycket återstår. Det gäller för mig att klättra ännu högre på rankingen, och även att jag visar att jag kan besegra mycket goda motståndare.

Närmaste stora tävling kommer i slutet av augusti. Då spelar han singel i VM i Basel, Schweiz. Felix har nu ett antal intensiva träningsveckor framför sig innan han reser till VM, där också dubbelparet Emma Karlsson/Johanna Magnusson är med.

– Jag vill komma till VM i så absolut bra form som möjligt. Jag vill inte bara vara med där, utan jag vill kunna utmana på riktigt, säger Felix.

Sedan är han naturligtvis i högsta grad medveten om att han som oseedad spelare kan möta världsstjärnor som Kinas Chen Long eller Danmarks Viktor Axelsen i första matchen…

De närmaste två-tre veckorna tillbringar Felix Burestedt i danska Holbaek, på Badminton Europes träningscenter där han är en av spelarna sedan några år tillbaka.

Där blir det mycket uppbyggnadsträning: löpning, cykling, styrketräning med mera. Han passar också på att träna med sin danska klubb Solröd Strand.

Den 26 juli till 9 augusti är sedan Felix med det svenska landslaget på träningsläger i Singapore. Tolv spelare under ledning av förbundskapten Andrew Smith besöker det singaporianska landslagsscentret vilket garanterar bra träningsmöjligheter och god sparring.

Därefter blir det för Felix del några ytterligare träningsdagar i Danmark innan han åker till Uppsala och Eurocenter för de slutgiltiga förberedelserna inför VM, som startar den 19 augusti.

Om du för välja något som du utveckla inför VM, vad säger du då?

– Det måste nog bli jämnheten igen. Nyckeln till att bli riktigt bra och kunna konkurrera med de allra bästa är att kunna hålla en jämn och hög nivå match efter match, säger Felix. 

Kategorier: Nyheter, SBF

Nyheter inför 2019-2020

Svenska badmintonförbundet - 2019-07-06 12:37
Nyheter från Ranking och Klassningsgrupperna inför säsongen 2019-2020

Rankinggruppen har beslutat att göra förändringar i Ranking bestämmelserna.

Ändringarna gäller:

Regel 1.2 kompletteras med U22

Regel 2.5 uppdateras, gäller tävlingar som inte är rankinggrundande

Regel 6.7 - Tabellen justeras med avseende poäng för Ungdoms-SM

Regel 8.3 - Vissa förändringar vad avser nivå på en del tävlingar.

Förändringarna gäller från 1 juli 2019 och kan läsas Här

Klassningsgruppen har beslutat att göra förändringar enligt nedan:

M 6 Ungdomsspelares möjlighet att spela i seniorklass
M 6.1 Krav för att som ungdomsspelare få spela i seniorklass
Det krävs en minipoäng för ungdomsspelare för att få spela i seniorklass. 

Från och med säsongen 2019/20 är vår ambition att tydliggöra att D-klass
införs på svenska badmintontävlingar. D-klassen får anses som en nybörjarklass,
där spelare får delta om de har max 100 p i Sverigerankingen.

D-klassen kan jämföras med "gamla" TRIM-klassen men poäng erhålls precis
som i övriga tävlingsklasser dock i väldigt lite omfattning.
En spelare behöver aldrig spela lägre än C-klass oavsett rankingpoäng

Förändringarna gäller från 1 juli 2019 och kan läsas Här

 

Kategorier: Nyheter, SBF

Sommarstängt på kansliet

Svenska badmintonförbundet - 2019-06-28 17:00
Under perioden 1 - 26 juli kommer kansliet på Badminton Sweden att hålla stängt.

För brådskande frågor hänvisar vi till adressen info@badminton.nu som kommer att kollas av med jämna mellanrum.

Hemsidan och förbundets sociala medier kommer att fortsätta uppdateras under sommaren, men med något lägre frekvens än vanligt. Så fortsätt håll utkik efter spännande nyheter här och på annat håll!

Vi önskar badmintonsverige en trevlig sommar!

Kategorier: Nyheter, SBF

Välkomna med anmälningar till Utbildningshelgen Uppsala 13-15 september

Svenska badmintonförbundet - 2019-06-28 12:25
Nu har vi öppnat anmälningslänkarna till de sju kurser som erbjuds under årets Utbildningshelg!

Inbjudan till Utbildningshelgen 2019 samt uppdaterad information finner du här.

Årets utbildningshelg hålls i Uppsala 13-15 september med rekordmånga kurser!

 

KURSPROGRAM UTBILDNINGSHELGEN UPPSALA 2019

13-15 september

  • Coach Level 2 Tränarutbildning, Del 1. För certifierade Coach Level 1-tränare. Del 1. 10-16 deltagare. Avslutande Del 2 går 29 nov-1 dec. 5400 kr för hela kursen (6 dagar).
  • Coach Level 2 Tutor i Badminton Europes regi. För certifierade Coach Level 1-kursinstruktörer. 4-6 svenska deltagare. Kostnadsfritt deltagande. Intresseanmälan till utbildning@badminton.nu

 14 september Endagskurser som kan kombineras med Teknikfördjupning Basnivå.

  • Shuttle Time. Endagskurs. 24 deltagare. 600 kr. 
  • Badminton ABC. Endagskurs. 24 deltagare. 900 kr. Kursledare: Jens Eriksson.

 15 september 

  • Teknikfördjupning Basnivå. Endagskurs. 24 deltagare. 900 kr. Kursledare: Jens Eriksson. Kan kombineras med lördagens Shuttle Time- eller Badminton ABC-kurs.

14-15 september

 

KURSAVGIFTERNA inkluderar fika och lunch under kursdagarna, samt middag lördag kväll. Meddela ev specialkost.

ANMÄLAN till utbildningarna görs via denna länk

ÖVERNATTNING i Uppsala bekostas och bokas av deltagaren själv.

Förslag på närliggande boende: Fyrishov Stugby & Camping alt Scandic Nord.

Specialpris på Scandic Nord med bokningskod: FYR120919, senast 11 augusti.

Vid bokning i Stugbyn, ange att det gäller Utbildningshelg Badminton.

 

Välkomna med frågor till utbildningsansvarig Åsa Strindlund

Kategorier: Nyheter, SBF

Välkomna med anmälningar till Utbildningshelgen Uppsala 13-15 september

Svenska badmintonförbundet - 2019-06-28 12:25
Nu har vi öppnat anmälningslänkarna till de sju kurser som erbjuds under årets Utbildningshelg!

Inbjudan till Utbildningshelgen 2019 samt uppdaterad information finner du här.

Årets utbildningshelg hålls i Uppsala 13-15 september med rekordmånga kurser!

 

KURSPROGRAM UTBILDNINGSHELGEN UPPSALA 2019

13-15 september

  • Coach Level 2 Tränarutbildning, Del 1. För certifierade Coach Level 1-tränare. Del 1. 10-16 deltagare. Avslutande Del 2 går 29 nov-1 dec. 5400 kr för hela kursen (6 dagar).
  • Coach Level 2 Tutor i Badminton Europes regi. För certifierade Coach Level 1-kursinstruktörer. 4-6 svenska deltagare. Kostnadsfritt deltagande. Intresseanmälan till utbildning@badminton.nu

 14 september Endagskurser som kan kombineras med Teknikfördjupning Basnivå.

  • Shuttle Time. Endagskurs. 24 deltagare. 600 kr. 
  • Badminton ABC. Endagskurs. 24 deltagare. 900 kr. Kursledare: Jens Eriksson.

 15 september 

  • Teknikfördjupning Basnivå. Endagskurs. 24 deltagare. 900 kr. Kursledare: Jens Eriksson. Kan kombineras med lördagens Shuttle Time- eller Badminton ABC-kurs.

14-15 september

 

KURSAVGIFTERNA inkluderar fika och lunch under kursdagarna, samt middag lördag kväll. Meddela ev specialkost.

ANMÄLAN till utbildningarna görs via denna länk

ÖVERNATTNING i Uppsala bekostas och bokas av deltagaren själv.

Förslag på närliggande boende: Fyrishov Stugby & Camping alt Scandic Nord.

Specialpris på Scandic Nord med bokningskod: FYR120919, senast 11 augusti.

Vid bokning i Stugbyn, ange att det gäller Utbildningshelg Badminton.

 

Välkomna med frågor till utbildningsansvarig Åsa Strindlund

Kategorier: Nyheter, SBF

Årsmöte!

Skånes badmintonförbund - 2019-06-28 10:06

Årsmöte för Skånes Badmintonförbund hålls den 28 augusti kl 19.00 på Malmö Badmintoncenter i Malmö. Mer info och dokument kommer att dyka upp här. Vi önskar en trevlig sommar!

Kategorier: Nyheter, SDF

Serieindelning 2019-2020

Svenska badmintonförbundet - 2019-06-27 23:28
Förslag till serieindelning för säsongen 2019-2020.

Utifrån de anmälningar so hittils inkommit har laggruppen inom Tävling/Serie ett förslag till serieindelning för nästa säsong.
Här kan man se att det finns några lag som ännu inte anmält sig, de som deltog  förra säsongen har tagits med och markerats orange. Den slutliga anmälningstiden går ut den 4 augusti, varefter en komplett seriepyramid kan presenteras.Eventuella åskter på den nu publicerade indelningen kan ges här

Här hittar ni förslaget!

Kategorier: Nyheter, SBF

Serieindelning 2019-2020

Svenska badmintonförbundet - 2019-06-27 23:28
Förslag till serieindelning för säsongen 2019-2020.

Utifrån de anmälningar so hittils inkommit har laggruppen inom Tävling/Serie ett förslag till serieindelning för nästa säsong.
Här kan man se att det finns några lag som ännu inte anmält sig, de som deltog  förra säsongen har tagits med och markerats orange. Den slutliga anmälningstiden går ut den 4 augusti, varefter en komplett seriepyramid kan presenteras.Eventuella åskter på den nu publicerade indelningen kan ges här

Här hittar ni förslaget!

Kategorier: Nyheter, SBF

Skrällseger för Felix – klar för kvartsfinal i European Games

Svenska badmintonförbundet - 2019-06-27 16:32
Felix Burestedt stod för en av turneringen stora skrällar när han slog ut spanjoren Pablo Abian i åttondelsfinalen av European Games.

Bild: Felix Burestedt under åttondelsfinalen mot Pablo Abian. Foto: Badminton Europe.

– Jag är jätteglad att jag lyckades vinna. Det är stort för mig att gå vidare till kvartfinal, säger Felix Burestedt.  

På förhand var titelförsvarande Pablo Abian, med högre ranking och betydligt mer erfarenhet av stora internationella matcher, klar favorit att ta hem matchen.

Men det var svensken som fick det bästa starten och kunde ganska enkelt ta hem första set med 21-14. I andra set fick Pablo Abian bättre ordning på spelet och vann detta med 21-11.

Det avgörande setet blev stenhårt, men tillslut var det Felix Burestedt som drog det längst strået. På tredje matchbollen pressade han spanjoren till ett misstag och skrällen var ett faktum.

Svensken tyckte att nyckeln till segern handlade om tålamod och att han lyckades värdera sina lägen på ett bra sätt.    

– Han spelade aggressivt och gav mig inte mycket bollar att slå på från bakplan. Så jag fick försöka hålla mig lugn och spela med bra längd och låta honom pressa, för att sedan attackera när det dök upp chanser istället för att forcera fram lägen. Denna taktik tycker jag att jag lyckades bra med, speciellt i slutet av matchen.

Även förbundskapten Andrew Smith var tillfreds med vad han såg.

– En fin seger för Felix som visade mental styrka i tredje set. 

I morgondagens kvartsfinal väntar Raul Must från Estland, rankad på plats 87 i världen. En på förhand öppen match.  

– Precis som idag kommer det att bli en jämn och tuff match. Vi har vunnit var sin gång när vi möts tidigare, men jag satsar på att nå semifinal, säger Felix Burestedt.

Andrew Smith tror att Felix chanser är goda i kvartfinalen imorgon.

– Nu lägger vi allt fokus på den matchen, än är vi inte nöjda, säger förbundskaptenen.

Kvartfinalen mot Raul Must startar fredag kl 13.10. Följ liveuppdatering här: https://www.flashscore.se/badminton/bwf-herrar/european-games/

Hör vad Felix hade att säga efter matchen mot Pablo Abian:

Kategorier: Nyheter, SBF

Skrällseger för Felix – klar för kvartfinal i European Games

Svenska badmintonförbundet - 2019-06-27 16:32
Felix Burestedt stod för en av turneringen stora skrällar när han slog ut spanjoren Pablo Abian i åttondelsfinalen av European Games.

Bild: Felix Burestedt under åttondelsfinalen mot Pablo Abian. Foto: Badminton Europe.

– Jag är jätteglad att jag lyckades vinna. Det är stort för mig att gå vidare till kvartfinal, säger Felix Burestedt.  

På förhand var titelförsvarande Pablo Abian, med högre ranking och betydligt mer erfarenhet av stora internationella matcher, klar favorit att ta hem matchen.

Men det var svensken som fick det bästa starten och kunde ganska enkelt ta hem första set med 21-14. I andra set fick Pablo Abian bättre ordning på spelet och vann detta med 21-11.

Det avgörande setet blev stenhårt, men tillslut var det Felix Burestedt som drog det längst strået. På tredje matchbollen pressade han spanjoren till ett misstag och skrällen var ett faktum.

Svensken tyckte att nyckeln till segern handlade om tålamod och att han lyckades värdera sina lägen på ett bra sätt.    

– Han spelade aggressivt och gav mig inte mycket bollar att slå på från bakplan. Så jag fick försöka hålla mig lugn och spela med bra längd och låta honom pressa, för att sedan attackera när det dök upp chanser istället för att forcera fram lägen. Denna taktik tycker jag att jag lyckades bra med, speciellt i slutet av matchen.

Även förbundskapten Andrew Smith var tillfreds med vad han såg.

– En fin seger för Felix som visade mental styrka i tredje set. 

I morgondagens kvartsfinal väntar Raul Must från Estland, rankad på plats 87 i världen. En på förhand öppen match.  

– Precis som idag kommer det att bli en jämn och tuff match. Vi har vunnit var sin gång när vi möts tidigare, men jag satsar på att nå semifinal, säger Felix Burestedt.

Andrew Smith tror att Felix chanser är goda i kvartfinalen imorgon.

– Nu lägger vi allt fokus på den matchen, än är vi inte nöjda, säger förbundskaptenen.

Kvartfinalen mot Raul Must startar preliminärt kl 9.00 imorgon. Följ liveuppdatering här: https://www.flashscore.se/badminton/bwf-herrar/european-games/

Hör vad Felix hade att säga efter matchen mot Pablo Abian:

Kategorier: Nyheter, SBF

Svenskarna laddade inför slutspelet i European Games

Svenska badmintonförbundet - 2019-06-27 10:09
Både Felix Burestedt och Johanna Magnusson/Emma Karlsson är vidare till slutspelet i European Games. I dagens åttondelsfinal (herrsingel) respektive kvartsfinal (damdubbel) väntar svåra men inte omöjliga motståndare för de svenska spelarna.

Bild: Felix Burestedt är klar för åttondelsfinal. Foto Badminton Europe

Felix Burestedt förlorade den sista gruppmatchen i European Games mot Toby Penty med 19-21, 9-21 och slutade därmed tvåa i gruppen. I åttondelsfinalen får Felix möta regerande mästaren i European Games, spanjoren Pablo Abian. De två har endast möts en gång tidigare (2016), då förlorade Felix i tre set.

– Om jag spelar på min högsta nivå så har jag chans att ta mig vidare. Det är det jag satsar på, säger Felix Burestedt.

Johanna och Emma vann sin sista gruppmatch med 21-10, 21-11 mot ett italiensk par. Tjejerna får i sin kvartsfinal ta sig an det franska paret Lefel/Tran. De två paren möttes senast i All England i mars då fransyskorna vann med 21-19, 21-19.

Se nedan vad Felix hade att säga efter gårdagens match.  

Felix spelar idag kl 11.50. Följ liveuppdatering här: https://www.flashscore.se/badminton/bwf-herrar/european-games/

Johanna och Emma spelar idag 16.00. Följ liveuppdatering här: https://www.flashscore.se/badminton/bwf-dubblar-damer/european-games/

Kategorier: Nyheter, SBF

Felix Burestedt klar för åttondelsfinal

Svenska badmintonförbundet - 2019-06-26 09:57
Två matcher, två segrar. Det blev en fin tisdag för de svenska badmintonspelarna i European Games.

Johanna Magnusson och Emma Karlsson mötte i sin andra gruppspelsmatch det ukrainska paret Ilyinskaya/Zharka. Svenskorna tog en säker seger med setsiffrorna 21-12, 21-13.

– Tjejerna spelade mycket bra och disciplinerat. De höll sig till matchplanen och spelade offensivt genom hela matchen, säger förbundskapten Andrew Smith.

En seger idag mot det italienska paret Garino/Iversen betyder att Johanna och Emma är klara för kvartsfinal.

Felix Burestedt fick i sin andra match möta träningskompisen Milan Ludik från Tjeckien. Det blev en svängig match som svensken till slut vann med 21-16, 11-21, 21-12.

– Felix gjorde ett bra första set, i andra fick han lite problem med den långsamma sidan i hallen. I tredje set återtog han initiativet och attackerade mer, säger förbundskapten Andrew Smith.

Segern betyder att Felix är klar för åttondelsfinal på torsdag. Ikväll möter han Toby Penty från Storbritannien, en match som avgör vem som blir etta respektive tvåa i gruppen.

Johanna och Emma spelar sin match ikväll kl 18.30. Följ liveuppdatering här: https://www.flashscore.se/badminton/bwf-dubblar-damer/european-games/

Även Felix spelar ikväll, kl 18.45. Följ liveuppdatering här: https://www.flashscore.se/badminton/bwf-herrar/european-games/

Observera att matchtiderna är preliminära.

Kategorier: Nyheter, SBF

Dela