Prenumerera på Sjöbo badmintonklubb innehållssamlare

Edith vinner Victor JOT

Svenska badmintonförbundet - 2019-04-21 17:58
Edith Urell visar fin form i U17 BEC tävlingen Victor JOT i Belgien och vinner damsingel och kommer tvåa i dubbel med partner Jessica Silvennoinen.

Flera spelare presterar bra i Victor JOT. Det är ett viktigt år för U17 spelarna i Europa, då många ser fram emot Europamästerskapen i augusti-september.

Edith Urell vinner damsingeln efter två jämna matcher i semifinal och final. Vinst i finalen mot Nadia Choukri (NED) med 22-20 21-19. Vinsten i semifinal kom mot Jaymie Laurens (NED) 25-23 23-21.

Edith och partner Jessica Silvennoinen förlorade finalen i dubbel knappt mot Estelle Van Leeuwen / Holly Williams (ENG) med 19-21 21-16 19-21

Några andra spelare som var långt framme i tävlingen var följande.

Semifinal DD: Julia Tuvesson / Ida Melkerhed - 

Kvartsfinal DS: Julia Tuvesson

Lottning och övriga resultat: VICTORJOT

Kategorier: Nyheter, SBF

Många anmälda till Croatien International

Svenska badmintonförbundet - 2019-04-17 15:13
Många klubbar har anmält spelare till Croatien International (nivå-future tävling) i Zagreb och datum 18-21 April.

Det kommer att bli väldigt många svenska spelare som deltar i Croatien International. Flera tar chansen att tävla internationellt och få internationella resultat och lite världsrankingpoäng.

Tävlingen startar med kvalspel Torsdag 18/4 och huvudtävlingen startar under Fredagen.

Lottning och resultat via länken: CROATIAN

Anmälningar från klubbarna: Täby, Fyrisfjädern Spårvägen, MBK, Lugi, Botkyrka, Halmstad

Kategorier: Nyheter, SBF

Spelartruppen till Victor JOT U17

Svenska badmintonförbundet - 2019-04-17 14:48
Förbundet har tagit ut en spelartrupp till U17-tävlingen Victor JOT som ingår i Badminton Europe U17 Circuit. Tävlingen spelas i Edegem, Belgien, den 19-21 april.

Victor JOT är en av de största U17-tävlingarna under våren i Badminton Europe U17 Circuit. Tävlingen kommer att ge en bra indikation på vilken nivå våra U17-spelare för närvarande ligger på internationellt.

Till start kommer deltagare från England, Tyskland, Frankrike, Spanien och många fler länder.  

Länk till lottning och resultat: VICTORJOT

Tränare på plats: Kristin Evernäs (förbundskapten U17) och Ville Lång. 

Uttagna spelare:

Edith Urell (Fyrisfjädern), Jessica Silvennoinen (Kista), Julia Tuvesson (Täby), Mirjam Lindgärde (Askim), Elon Boman (Täby), Ida Melkerhed (Bergsåker)

Emil Söderdahl (Täby), Simon Sandin (Skogås), Alexander Pilon (GBK), Alvin Palm (Spårvägen), Albin Nilsson (Kista), Ludvig Axelsson (Täby)

Anmälda från klubb:

Richard Jin (GBK), Andre Irpola (Skogås), Deepak Pillai (Täby)

Kategorier: Nyheter, SBF

Glädje och glöd på Sveriges största ungdomstävling

Svenska badmintonförbundet - 2019-04-17 14:34
Helgen den 12-14 april spelades ungdomstävlingen Svenska cupen i Uppsala. I år var Stockholm det distrikt som samlade flest poäng i tävlingen.

Bild: Mia Thorsélius är tävlingsledare för Svenska cupen. Foto: Minna Kujanpää.

Svenska cupen är Sveriges största ungdomstävling i badminton. Här tävlar spelarna för sitt distrikt istället för sin klubb.

De insamlade poängen i de olika åldersklasserna läggs samman och därefter koras en sammanlagd vinnare. I år blev det Stockholm följt av Västergötland och Göteborg.

– Under finaldagen är stämningen helt obeskrivlig, lokalen är fylld med glädje, glöd och högljudda hejarklacker från de olika distrikten, säger Mia Thorsélius, tävlingsledare för Svenska cupen.

I år deltog ca 350 ungdomar födda mellan 2002 och 2008 från 17 distrikt från Skåne till Västerbotten. Sammanlagt spelades 881 matcher från fredag till söndag i Fyrishov och Fyrisfjädern.

Samtliga deltagare på Svenska cupen fick gå in gratis på lag-SM finalen mellan Halmstad och Påvelund på lördagskvällen och bjöds även på middag av Uppsala kommun.

Resultat i Distriktstävlingen 2019


Distrikt

Poäng

Stockholm

213

Västergötland

141

Göteborg

137

Mellansvenska

89

Västernorrland 

72

Uppland

71

Västerbotten

56

Småland

54

Hälsningland

49

Skåne

47

Halland

30

Bohuslän Dals

22

Blekinge 

14

Dalarna

11

Jämtland-Härjedalen

9

Gästrikland

 2

Kategorier: Nyheter, SBF

Rickard Nilsson pressade världstvåan i para-badminton

Svenska badmintonförbundet - 2019-04-17 13:35
Den svenska para-badmintonspelaren Rickard Nilsson har under de senaste veckorna deltagit i årets två första internationella tävlingar i Turkiet och Dubai. Tävlingarna har gett mersmak och visat att formen är på väg uppåt.

Bild: Rickard Nilsson gick till kvartsfinal i Dubai International.

– Det känns riktigt bra att jag kan utmana och pressa de spelare som ligger före mig i världstoppen, säger Rickard Nilsson.

Turkish International (26-31 mars)

Först ut var Turkish International där Rickard för första gången spelade samtliga tre kategorier. Premiärspelet i mixeddubbel tillsammans med Norges Helle Sofie fungerade bra och paret gick vidare från gruppspelet innan det blev förlust i åttondelsfinalen mot Gao Yuyang/Ma Huihui, Kina, med 21-11, 23-21.

Dubbelspelet tillsammans med Alan Oliver, Skottland, blev en riktig höjdpunkt. De båda vann sin grupp och besegrade där bland annat tredjeseedade Chen Xiaoyu/Gao Yuyang från Kina.

Rickard och Alan fick senare se sig besegrade i kvartsfinalen i två set mot ett indiskt par, men gjorde sin bästa turnering hittills.

Även i singelspelet gick Rickard vidare från gruppspelet innan han i åttondelsfinalen lottades mot Tarun Tarun, Indien, som ligger fyra på världsrankingen. Rickard hängde med bra och spelmässigt var det duell om varje poäng även om matchen slutade i indisk favör med 21-15, 21-16.

Dubai International (2-7 april)

Veckan efter åkte Rickard direkt vidare till Dubai International där det var mixeddubbel och singel som gällde. Rickard och Helle Sofie gick även här vidare från gruppspelet men mötte i åttondelsfinalen övermäktigt motstånd i form av Teamarrom/Nipada, Thailand.

I singelspelet storspelade Rickard och visade att formen är riktigt på väg uppåt. Han gick segrande ur gruppspelet och vann där bland annat över Corrie Keith Robinson, Nya Zeeland, som han förlorade mot i deras senaste möte. I åttondelsfinalen lottades Rickard mot tyske Tim Haller som han besegrade i tre set. Återigen spelade Rickard stabilt och följde sin spelplan och hanterade förhållandena i hallen på ett bra sätt.

I kvartsfinalen väntade världstvåan Setiawan, Indonesien. Här gick Rickard in med en härlig inställning.

– Vi hade analyserat honom riktigt noga genom videoupptagning innan matchen och jag fokuserade mycket på att hålla mig till vår plan hela matchen och det fungerade riktigt bra, säger Rickard.

Rickard pressade indonesen ordentligt i första set och även fram till paus i andra set innan Setiawan kunde dra ifrån. Förlustsiffrorna skrevs till 21-19, 21-9.

– Det känns ändå riktigt bra att jag kan utmana och pressa de spelare som ligger före mig i världstoppen, säger Rickard.

Nu väntar fyra veckors träning på hemmaplan innan det bär iväg Ottawa och tävlingen Canada International.

Kategorier: Nyheter, SBF

Resa till Danish Junior Open.

Skånes badmintonförbund - 2019-04-16 19:17

Den 31/5 - 2/6 så anordnar Skånes Badmintonförbund en resa till Danish Junior Open i Farum i Danmark. Huvudledare är Henrik Isberg. Mer information hittar du nedan:

Skåneresa till Danish Junior Open 2019 (1).docx

Kategorier: Nyheter, SDF

Svenska Cupen slutspelad!

Skånes badmintonförbund - 2019-04-16 19:09

Då är årets Svenska Cupen slutspelad! Det var 16 ungdomar och tre ledare som tillbringade helgen i Uppsala. Vi hade fem semifinalplatser, Daniel Huang i HS-07, Amanda Magnusson i DS-05, Filippa Årman-Petersson i DS-03, Kewin Thai/Tim Mörck i HD-03 och i HS-03. Kewin och Tim möttes i semifinalen där Tim drog längsta strået denna gång. Väl i finalen så vann hann över Alexander Pilon med 21-18 i avgörande i en gastkramande match. Stort grattis till segern Tim!                                 Tack alla spelare för en härlig helg och tack Alex Luong och Thai To för coachningen under tävlingen!

Rolle

Kategorier: Nyheter, SDF

Halmstad vann historiskt guld efter dramatisk final

Svenska badmintonförbundet - 2019-04-13 21:36
Den spännande lag-SM finalen fick tillslut två oväntade hjältar. Louise Eriksson och Sofie Holmboe Dahl vann damdubbeln i Golden Set med 11-8 och förde därmed Halmstads till sitt första SM-guld i lag.

Bild: Felix Burestedt lyfter Mikkel Mikkelsen när Halmstad firade sitt första lag-SM guld.

– En helt obeskrivligt känsla, en förlösning. Vi har haft detta som mål hela säsongen säger Sofie Holmboe Dahl.

Det var en SM-final där ljudvolymen var hög från första boll. Trummor, tutor och ideliga hejaramsor dånade från läkarna. Framförallt utmärkte sig de två lagens hejaklacker som tävlade om att låta mest.  

Själva matchen mellan Halmstad och Påvelund blev precis så jämn som många hade trott på förhand. När de sex delmatcherna spelats var ställningen 3-3. Halmstad hade vunnit herrmatcherna och Påvelund vunnit dammatcherna plus mixed.

Nu väntade ett avgörande i golden set och till mångas förvåning valde Halmstad damdubbel som man tidigare under kvällen förlorat. Men de två Halmstadsspelarna hade en plan.

– Vi hade sett en lucka i Påvelunds damdubbelspel och satsade på att vi skulle kunna greja matchen, säger Louise Eriksson som ersatte Irina Andersen i Golden Set.

De två dubbelparen följdes upp till 8-8 och som åskådare kändes det som utgången var helt omöjlig att tippa. Men på de sista bollarna lyckades Halmstadspelarna hitta ett vinnande spel och tog tre raka poäng.

– Vi visste att när vi fick bra tryck från bakplan hade de svårt att ta sig ur defensiven, säger Sofie Holmboe Dahl.

När matchbollen var vunnen invaderades planen av segerrusiga Halmstadsspelare som snart bildade en stor hoppande cirkel. Felix Burestedt som vunnit en jämn och svängig herrsingel 1 mot Joshua Eipe var en av dem som firade mest.

– Golden set var helt sjukt, jag var riktigt nervös, men tjejerna spelade superbra, säger Felix Burestedt.  

– Det är verkligen speciellt att få vinna SM-guld för Halmstad. Jag har spelat i klubben sedan 12-års åldern och jag har tränat jättemycket med Ronny och Niklas, dom har följt mig hela vägen upp, fortsätter Felix Burestedt.

Att matchen tillslut gick Halmstads väg tror han kan ha att göra med lagkänslan i klubben.

– Hela säsongen har vi stått ihop som ett lag och haft bra sammanhållning. Många jämna matcher och Golden set har under säsongen tillslut gått vår väg, säger han.

En annan lycklig firare av segern var Ronny Gunnarsson, tränare och lagledare för Halmstad. Tårarna i ögonen gav en hint om hur mycket segern betydde.

– Det är helt otroligt, det har aldrig hänt i klubbens historia. Det är också jätteroligt att så många från Halmstad kom hit och hejade. Det tryck som var på läktarna pushade verkligen spelarna.  

Hur firar ni detta historiska guld?

– Det talas om bankett här ikväll och den ska vi ju givetvis gå på, säger Ronny Gunnarsson och går tillbaka till den stor hopen av svettiga och lyckliga Halmstadspelare med guldhattar på huvudet.

Kategorier: Nyheter, SBF

Hoppas på hjälp från egna hejaklacken

Svenska badmintonförbundet - 2019-04-12 11:10
Över tusen personer på läktarna och en stor hall där luriga vindar kan påverka. SM-finalen imorgon innebär ovana förutsättningar för flera av spelarna.

Bild: Line Christophersen spelar damsingel för Påvelund.

– Det gäller att vara koncentrerad men inte för spänd. Men det är förstås enkelt att säga, konstaterar Niclas Rosengren, lagledare i Halmstad.

Med ett drygt dygn kvar till matchstart har förberedelserna dragit igång på allvar för spelarna i Halmstad och Påvelund.

För Halmstad är det premiär för samtliga i laget med en stor lagfinal på seniornivå. Men lagledaren Niclas Rosengren menar att det är viktigt att förberedelserna inte skiljer sig från en ”vanlig” match.

– Trots final och mycket folk får vi tänka på det som en vanlig match, och göra som vi brukar innan match, säger han.

Det innebär att man flyger upp till Uppsala på morgonen och sedan kör ett pass i IFU Arena runt lunch.

– Då får vi spela in oss och känna på hur bollarna går och hur ”driften” påverkar, säger han.

Nyckelspelare i Halmstad

Därefter väntar vila och laddning på hotellet. Niklas Rosengren kan bekräfta att alla spelare är friska och tillgängliga för spel imorgon.

Hur laget ställer upp vill han dock inte avslöja ännu. Men en spelare ser han som extra viktig imorgon.

– Mikkel Mikkelsen som både spelar dubbel och mixed blir en nyckelspelare imorgon. Vi har ännu inte förlorat någon herrdubbelmatch under säsongen och kan vi ta två av tre dubbelmatcher imorgon ser det bra ur, för vi har en stark herrsingelsida, säger han.

Niklas Rosengren ser även en annan faktor som viktig i finalen. Den egna hejaklacken.

– Vi hoppas på minst 50 personer i vår egen hejaklack. De är viktiga för oss. De var varit med tidigare och brukar kunna föra ett riktigt liv, säger han.

Danska damer kan avgöra

I Påvelund har några av de danska spelarna, med internationella karriärer, kanske något större erfarenhet av stora matcher. Hur det påverkar imorgon återstår att se.

Asger Madsen, lagledare i Påvelund, tror precis som Niclas Rosengren på en tät och oviss final.

– Halmstad har ett starkt och jämnt lag. De har också en god laganda och vill verkligen ta hem matchen. Men det vill vi också! Jag tror på 3-3 och ett avgörande i Golden set, säger Asger Madsen.

Vad avgör finalen till slut?

– Jag tror våra damer gör det. Line Christophersen och Mette Poulsen är verkligen starka. De har en ”edge”, en skärpa, som betyder mycket för oss, säger Asger Madsen.

Kategorier: Nyheter, SBF

SM-arrangemang ska locka nya till sporten

Svenska badmintonförbundet - 2019-04-11 15:50
På lördag spelas lag-SM finalen i Uppsala. Det är andra året i rad som Badminton Sweden och Fyrisfjädern satsar på att lyfta arrangemanget till en större arena och skapa ett lockande heldagsevenemang för alla åldrar.

Bild: Erik Jonzon med SM-bucklan. 

– Det här är en chans för många att se badminton på hög elitnivå för första gången, säger Erik Jonzon, ansvarig för arrangemanget och ordförande i Fyrisfjädern.

Att det blir Påvelund och Halmstad som drabbar samman i finalen på lördag vet nog de flesta badmintonintresserade. Men lördagen i Uppsala innehåller många fler aktiviteter än själva finalen som börjar kl 17.

Kul både för ungdomar och barn

Exempelvis genomförs under helgen Svenska cupen, som är Sveriges största ungdomstävling i badminton. Tävlingen som spelas i Fyrishov och Fyrisfjädern har lockat 350 spelare från 17 distrikt.

Uppsala kommun bjuder alla spelare i Svenska cupen på middag på kvällen. Dessutom får alla spelare som deltar i turningen gratis inträde till finalen.

– Genom att lägga dessa tävlingar samtidigt gör vi SM-finalen tillgänglig för många badmintonintresserade ungdomar och ledare. Det bidrar även till fin stämning och härligt tryck under finalen, säger förbundschef Tomas Sandö Brandt.

I anslutning till IFU Arena kommer även något som kallas Barnkalaset att gå av stapeln. Det är ett gratis aktivitetskalas i den stora friidrottshallen. Här får barn i olika åldrar chansen att prova på badminton och sju andra idrotter.

Redan nu är över 800 barn anmälda. Alla dessa barn får efter Barnkalaset möjlighet att komma in och se SM-finalen.

– Vi vill locka nya intresserade till badmintonsporten. Det här är en möjlighet för de som aldrig sett elitbadminton tidigare att få upp ögonen för sporten och kanske vilja börja spela själva, säger Erik Jonzon.

Intensivt arbete

Sammanlagt kommer ett hundratal personer, de flesta volontärer, jobba för att få alla olika arrangemang att flyta på.

Under lördag förmiddag sker exempelvis ett intensivt arbete i IFU Arena för att göra hallen redo för kvällens match. Bland annat byggs banorna och SolidSport, som sänder hela finalen med kommentatorer, placerar ut kameror och annan nödvändig teknik.

För den som vill ladda upp med en öl och en bit mat innan finalen erbjuds något som kallas Pre-Game på Terrassen från kl 15. En timme senare är det insläpp på IFU Arena och halv fem inviger Caroline Hoffstedt, kommunalråd i Uppsala, själva finalpasset.  

Förra året lockade arrangemanget 1400 åskådare till IFU Arena. Förbundschef Tomas Sandö Brandt hoppas på samma succé i år.

– Det blir förstås en extra utmaning i år eftersom hemmalaget Fyrisfjädern inte nådde finalen. Men vi hoppas att många fans från Halmstad och Göteborg kommer till finalen och stödjer sina lag. Och att även många andra tar chansen att komma och se riktigt bra badminton, säger Tomas Sandö Brandt.

Kategorier: Nyheter, SBF

Sju svenskar till start i Victor Dutch International

Svenska badmintonförbundet - 2019-04-10 22:03
Victor Dutch International arrangeras i Wateringen den 11-14 April. Sju svenska singelspelare är anmälda till tävlingen.

Victor Dutch Internationel är en tävling på s k series nivå. Kvalet börjar torsdag 11 april och huvudtävlingen dagen efter.

Lottning och resultat via länken: DUTCH

Anmälda spelare:

HS: Andy Tsai (Fyrisfjädern), Henri Hurskainen (Fyrisfjädern), Colin Hammarberg (Halmstad) Richard Kuhl (Täby), Jacob Nilsson (Aura)

DS: Rebecca Kuhl (Täby), Ashwathi Pillai (Täby)

Kategorier: Nyheter, SBF

Victor Dutch International

Svenska badmintonförbundet - 2019-04-10 22:03
Victor Dutch International (series nivå) arrangeras i Wateringen, datum 11-14 April. 7 Svenska singelspelare har anmält sig till tävlingen.

Kvalet börjar på Torsdag 11/4 och huvudtävlingen dagen efter.

Lottning och resultat via länken: DUTCH

Anmälda spelare:

HS: Andy Tsai (Fyrisfjädern), Henri Hurskainen (Fyrisfjädern), Colin Hammarberg (Halmstad) Richard Kuhl (Täby), Jacob Nilsson (Aura)

DS: Rebecca Kuhl (Täby), Ashwathi Pillai (Täby)

Kategorier: Nyheter, SBF

Delta i Coaches Conference vid VM i Schweiz

Svenska badmintonförbundet - 2019-04-09 14:43
BWF arrangerar tränarkonferens i samband med VM i Basel 22-23 augusti. Programmet kommer att presenteras inom kort men nedan finns lite information om innehåll och föredragshållare.

Intresserade deltagare anmäler sig direkt via BWF:s hemsida. Badminton Sweden är inte involverad i anmälan eller researrangemang.

Intresserade föreningar kan söka utbildningsbidrag. Kontakta föreningsutvecklare Claes Johansson senast 1 maj för mer information. claes.johansson@badminton.nu

Läs mer om tränarkonferensen på Badminton World Federations hemsida.

World-class speakers will cover a variety of topics both on and off the court, including:

 • Elite Badminton Coaching
 • Sports Coaching
 • Para-Sport
 • Sport Science

Allistair McCaw

World-renowned Sports Performance Consultant and Mindset Coach. Over the past 24 years, he has worked with numerous Olympians, Paralympians, World Champion Athletes and no less than 11 Grand Slam Champions. 

Lars Uhre

Lars is one of the most accomplished badminton coaches worldwide, having worked with the Danish, Finnish, Dutch and New Zealand national teams, as well as being head coach of the International Badminton Academy.

Penny Briscoe OBE

Penny Briscoe OBE is the Director of Sport at the British Paralympic Association (BPA) Penny was Chef de Mission of the Great Britain Paralympic teams at Sochi 2014, Rio 2016 and PyeongChang 2018 and will again assume that duty at Tokyo 2020. 

Kim Myo Jung

Kim has been involved in development of Para badminton in Korea for over 20 years. Currently the Head coach of Korea’s Para-Badminton National Representative Team, Kim has coached Korean athletes to no less than 30 world and International titles, particularly in the Wheelchair Sport Classes.

Coaches registering for the BWF World Coaching Conference 2019 will receive the following: 

 • Admission to the BWF World Coaching Conference on 22nd and 23rd August 2019
 • Refreshments 22nd August 2019- Tea/Coffee/Juice/Water- Finger Food (sandwiches & Pastries)
 • Refreshments 23rd August 2019- Tea/Coffee/Juice/Water- Finger Food and Lunch (Salads, Soups, Meat & Vegetarian Dishes)
 • One ticket to attend the TOTAL BWF World Championships 2019 on 22nd (morning session) and 23rd August 2019 (evening session)
 • Yonex Delegate Bag, T-Shirt & Water Bottle

 Cost – €200.00

Kategorier: Nyheter, SBF

Svenska Cupen 2019!

Skånes badmintonförbund - 2019-04-07 16:35

Den 12-14 april så har vi tagit ut 16 spelare som ska representera Skåne i Svenska Cupen i Uppsala. Följande spelare är uttagna:

2002: Samuel Carlsson, Markus Bjelk, Murong Li, Ice Kamkuan

2003: Tim Mörk, Kewin Thai, Filippa Årman Petersson, Tania Mörk

2004: Hector Rebetz, Saga Lindbom

2005: Lucas Nilsson, Amanda Magnusson

2006: Benjamin Tran, Clara Svensson

2007: Daniel Huang, Elin Fagerberg

Ledare på resan är Alex Luong, Thai To och Roland Jönsson.

Mer information om resan och matcherna hittar ni nedan:

Svenska Cupen i Uppsala 2019.docx

Matcher Sv.Cupen 2019.pdf

Kategorier: Nyheter, SDF

Sanktionsansökan tävlingar 2019-2020.

Svenska badmintonförbundet - 2019-04-04 16:57
Nu är det dags att söka sanktion för Övrig Elit-, A-, B-, C- och ungdomstävlingar för nästa säsong.

 

-ANSÖKAN E, A, B, C och UNGDOMSTÄVLINGAR säsongen 2019/20120 

Nu är det dags att söka sanktion för Övrig Elit-, A-, B-, C- och ungdomstävlingar för nästa säsong.Tävlingskalendern för 2019/2020 i nuvarande skick bifogas. Där framgår seriehelger, internationella täv­lingar samt Badminton Sweden-arrangemang. 

Sanktionering av tävlingar
En sammanställning av sanktions ansökningar görs av Badminton Swedens kansli. Eventu­ella kollisioner över distriktsgränserna undanröjs inom distrikten/regionerna.
Här skall också hänsyn tas till att antalet A-klasstävlingar per region inte blir för stort.
Tävling/Serie fastställer slutligen tävlingskalendern senast den 19 maj.
Distriktet & regionen undanröja krockar och om man har möjlighet anordna tävlingsträffar. 

Rankingsystem/tävlingsadministrativt system/Onlineanmälan
Sedan säsongen 2012/2013 har vi iscensatt Tournament Planner som rankingsystem.
Sverigerankingen ska ligga till grund för all seedning i dessa tävlingar för kommande säsong.Tournament Planner måste användas som tävlingssystem för att få en sanktionerad tävling. 
Numera finns också onlineanmälan, from säsongen 2014/2015 är det ett krav att använda onlineanmälan på samtliga sanktionerade tävlingar som finns i tävlingskalendern. Manual finns på Badminton Swedens hemsida. 

Nivå på tävling
I ansökan skall ni skriva vilken önskad nivå ni vill ha på er tävling. Det är dock inte säkert att önskad nivå godkänns beroende på ett flertal olika faktorer.
Junior
Nivå 1 = Lokala/regionala nybörjartävlingar eller liknande. För deltagande krävs licens.
Vid minst 2 finalplatser i singel under en och samma säsong så måste spelaren gå upp och spela minst nivå 2. För att en klass skall räknas krävs minst 4 deltagare.
Nivå 2 = Öppen för alla utom topp 10 på sverigerankingen
Nivå 3 = Öppen för alla spelare
Nivå 4 = Endast de 24 bästa anmälda spelare i singel och mixed, samt de 16 bäst anmälda i dubbel. Samtliga utländska anmälningar tas emot utöver antalet ovan. 

Sanktion
Alla tävlingar som får sanktion, dvs som finns i vår tävlingskalender, är sanktionsgrundande och dessutom måste samtliga spelare inneha en giltig licens.
Badminton Sweden förbehåller sig rätten att, till vissa tävlingar, inte dela ut en tävlingssanktion om vi anser att det är för tävlandets bästa totalt i Sverige, trots att det kan drabba en enskild förening. Detta pga om tävlingarna ligger för nära varandra i tid och eller rum. 

Tider
Observera att tider och tidssättning är alltid det största samtalsämnet inför och under en tävling. Därför är det otroligt viktigt att arrangörer följer de regler som idag finns.

Första starttid lördag och söndag är 09:00
Sista starttid lördag för samtliga är 20:00
Sista starttid söndag för samtliga är 17:00. 

Att tänka på vid ansökan:

     ·      Ange noggrant skriva in samtliga uppgifter
·      Ansökan görs via förbundets tävlingskalender(se länken nedan)
·      Föreningar som redan fått sanktion för SGP-klass och som önskar komplettera med andra            klasser, måste skicka in en ansökan för de ”nya” klasserna
·      Badminton Swedens tävlingsbestämmelser gäller.
·      Observera att tre helger är avsatta som tävlingsfria, 14-15 sept  2019, 18-19 jan 2020 och     30-31 maj 2020.  Det innebär alltså att inga tävlingar kommer att beviljas sanktion dessa helger.

 Din sanktionsansökan ska göras via länken nedan. Denna skickas endast till Badminton Sweden.
Innan ansökan har skickats in ska en avstämning med respektive distriktstävlingsledare ha gjorts för att minimera risken för krockar i distriktet. 

 • Senast 30 april ska distriktet/regionen haft ett tävlingsmöte inom distriktet/regionen alternativt på annat sätt undanröjt krockar inom distriktet/regionen
 • Senast 12 maj ska ansökan vara inskickad till Badminton Sweden via länken nedan
 • Senast 26 maj fastställs sedan kalendern.

  Frågor

Kontakta Badminton Swedens kansli via mail christer.olsson@badminton.nu eller på tel: 0708211146 

Sanktionsansökan skall vara inkommen senast söndag den 12 maj 2019 och görs via vår tävlingskalenderfunktion                         http://badminton-kal.nysida.se/  
Du ansöker om Inloggning och lösen till           christer.olsson@badminton.nu
                                                                            Tävlingskalender 2019-2020

 Med vänliga hälsningar
Christer Olsson
Badminton Sweden
Arrangemang

 

 

 

-ANSÖKAN E, A, B, C och UNGDOMSTÄVLINGAR säsongen 2019/20120

 

Nu är det dags att söka sanktion för Övrig Elit-, A-, B-, C- och ungdomstävlingar för nästa säsong.

Tävlingskalendern för 2019/2020 i nuvarande skick bifogas. Där framgår seriehelger, internationella täv­lingar samt Badminton Sweden-arrangemang.

 

Sanktionering av tävlingar

En sammanställning av sanktions ansökningar görs av Badminton Swedens kansli. Eventu­ella kollisioner över distriktsgränserna undanröjs inom distrikten/regionerna.

Här skall också hänsyn tas till att antalet A-klasstävlingar per region inte blir för stort.

Tävling/Serie fastställer slutligen tävlingskalendern senast den 19 maj.

Distriktet & regionen undanröja krockar och om man har möjlighet anordna tävlingsträffar.

 

Rankingsystem/tävlingsadministrativt system/Onlineanmälan

Sedan säsongen 2012/2013 har vi iscensatt Tournament Planner som rankingsystem.

Sverigerankingen ska ligga till grund för all seedning i dessa tävlingar för kommande säsong.

Tournament Planner måste användas som tävlingssystem för att få en sanktionerad tävling.
Numera finns också onlineanmälan, from säsongen 2014/2015 är det ett krav att använda onlineanmälan på samtliga sanktionerade tävlingar som finns i tävlingskalendern. Manual finns på Badminton Swedens hemsida.

 

 

Nivå på tävling
I ansökan skall ni skriva vilken önskad nivå ni vill ha på er tävling. Det är dock inte säkert att önskad nivå godkänns beroende på ett flertal olika faktorer.

 

Junior

Nivå 1 = Lokala/regionala nybörjartävlingar eller liknande. För deltagande krävs licens.

Vid minst 2 finalplatser i singel under en och samma säsong så måste spelaren gå upp och spela minst nivå 2. För att en klass skall räknas krävs minst 4 deltagare.

Nivå 2 = Öppen för alla utom topp 10 på sverigerankingen

Nivå 3 = Öppen för alla spelare

Nivå 4 = Endast de 32 bästa anmälda spelare i singel och mixed, samt de 16 bäst anmälda i dubbel. Samtliga utländska anmälningar tas emot utöver antalet ovan.

 

Sanktion

Alla tävlingar som får sanktion, dvs som finns i vår tävlingskalender, är sanktionsgrundande och dessutom måste samtliga spelare inneha en giltig licens.

 

Badminton Sweden förbehåller sig rätten att, till vissa tävlingar, inte dela ut en tävlingssanktion om vi anser att det är för tävlandets bästa totalt i Sverige, trots att det kan drabba en enskild förening. Detta pga om tävlingarna ligger för nära varandra i tid och eller rum.

 

 

 

Tider
Observera att tider och tidssättning är alltid det största samtalsämnet inför och under en tävling. Därför är det otroligt viktigt att arrangörer följer de regler som idag finns.

 

Första starttid lördag och söndag är 09:00
Sista starttid lördag för samtliga är 20:00
Sista starttid söndag för samtliga är 17:00.

 

Att tänka på vid ansökan:

·      Ange noggrant skriva in samtliga uppgifter

·      Ansökan görs via förbundets tävlingskalender(se länken nedan)

·      Föreningar som redan fått sanktion för SGP-klass och som önskar komplettera med andra klasser, måste skicka in en ansökan för de ”nya” klasserna

·      Badminton Swedens tävlingsbestämmelser gäller.

·      Observera att två helger är avsatta som tävlingsfria, 14-15 sept  2019, 18-19 jan 2020 och 30-31 maj 2020.  Det innebär alltså att inga tävlingar kommer att beviljas sanktion dessa helger.

 

Din sanktionsansökan ska göras via länken nedan. Denna skickas endast till Badminton Sweden.

Innan ansökan har skickats in ska en avstämning med respektive distriktstävlingsledare ha gjorts för att minimera risken för krockar i distriktet.

 

 • Senast 30 april ska distriktet/regionen haft ett tävlingsmöte inom distriktet/regionen alternativt på annat sätt undanröjt krockar inom distriktet/regionen
 • Senast 12 maj ska ansökan vara inskickad till Badminton Sweden via länken nedan
 • Senast 26 maj fastställs sedan kalendern.

 

Frågor

Kontakta Badminton Swedens kansli via mail christer.olsson@badminton.nu eller på tel: 0708211146

 

 

Sanktionsansökan skall vara inkommen senast söndag den 12 maj 2019 och görs via vår tävlingskalenderfunktion                         http://badminton-kal.nysida.se/  
Du ansöker om Inloggning och lösen till     christer.olsson@badminton.nu
                                                                    Tävlingskalender 2019-2020

 

 

Med vänliga hälsningar

Christer Olsson

Badminton Sweden

Arrangemang

 

 

Kategorier: Nyheter, SBF

Var med på årets största badmintonfest i Uppsala!

Svenska badmintonförbundet - 2019-04-04 14:51
Lördagen den 13 april smäller det i Uppsala. Då spelas lag SM-finalen 2019 mellan Halmstad och Påvelund från Göteborg. Det blir en dag i festens tecken med roliga aktiviteter för alla åldrar.

Bild: Täby Badminton vann lag-SM 2018. 

– Vi vill skapa en årlig tradition där badmintonfans och andra intresserade i Sverige kan samlas och njuta av högklassig och spännande badminton i en stor arena, säger Tomas Sandö Brandt, förbundschef på Badminton Sweden.

Det är andra året i rad som förbundet tillsammans med Fyrisfjädern gör en extra satsning på att lyfta arrangemanget till en större arena och skapa ett lockande heldagsevenemang.

Förra året blev det en succé med över 1400 åskådare på plats. Tomas Sandö Brandt hoppas på samma uppslutning i år.

– Det blir förstås en extra utmaning i år eftersom hemmalaget Fyrisfjädern inte nådde finalen. Men vi hör rykten om att det kommer ordnas bussar till Uppsala för fansen från Halmstad och Göteborg. Sen hoppas vi att även många andra tar chansen att komma och se riktigt bra badminton.

Och att det blir badminton på hög europeisk nivå i de sex delmatcherna i finalen törs Tomas Sandö Brandt utlova.

– Man kommer bland annat kunna se sverigeettan i singel Felix Burestedt och danska superlöftet Line Christophersen som tog silver på junior-VM 2018. Det blir många jämna och spännande matcher.

I samband med lag SM-finalen anordnas även Svenska Cupen som är Sveriges största ungdomstävling i badminton. Alla spelare som deltar i turningen kommer att få gratis inträde till finalen. 

– Genom att lägga dessa tävlingar samtidigt gör vi SM-finalen tillgänglig för många ungdomar och ledare. Det bidrar även till fin stämning och härligt tryck under finalen.

Men det bjuds även på roliga aktiviteter vid sidan om själva finalmatchen. Exempelvis anordnas ett barnkalas kl 14.30 och två timmar innan matchstart blir det Pre-match mingel på Terrassen. När finalen är färdigspelad är alla välkomna till stor SM-middag på Arenahotellet.


--------------------------------------------------------------------------------------------------

Biljetter till finalen samt Pre-match mingel och SM-middag bokar du på IFU-Arenas bokningsida. På www.smfinalbadminton.se finns all information du behöver om tider och dagsprogram, samt boende som erbjuds på Arenahotellet bredvid arenan.

Under dagen anordnas även utbildningsträffarna "Stoppa skitsnacket" och "Badminton vill". Utbildningarna är kostnadsfria och som bonus får alla deltagare en biljett till Lag-SM finalen.  

För den som inte har möjlighet att ta sig till Uppsala den 13 april går det att följa finalen på SolidSport som direktsänder hela finalen med kommentatorer.

Kategorier: Nyheter, SBF

Sveriges bästa juniorer åker till Dubrovnik

Svenska badmintonförbundet - 2019-04-02 15:33
Valamar Junior Open i Dubrovnik arrangeras 5-7 April och många svenska U19-spelare är på plats.

Tävlingen startar fredagen 5 april.

Lottning och resultat via länken: VALAMAR

Kategorier: Nyheter, SBF

Valmar Junior Open, Dubrovnik

Svenska badmintonförbundet - 2019-04-02 15:33
Valamar Junior Open arrangeras mellan 5-7 April. Många svenska U19 spelare är på plats i Dubrovnik.

Tävlingen startar på Fredagen 5/4.

Lottning och resultat via länken: VALAMAR

Kategorier: Nyheter, SBF

Många svenskar till start i Finnish Open

Svenska badmintonförbundet - 2019-04-02 15:22
Finnish Open, 4-7 April brukar vara en välbesökt tävling för de svenska spelarna, så även i år.

21 svenska spelare kommer att delta i Finnish Open som är en tävling på challenge nivå, det vill säga en nivå över Swedish Open.

Kvalet startar torsdag 4 april och huvudtävlingen dagen efter.

Lottning och resultat finns på denna länk: FINNISH

Tränare på plats: Andrew Smith, FK Senior

Kategorier: Nyheter, SBF

Finnish Open, Vantaa

Svenska badmintonförbundet - 2019-04-02 15:22
Finnish Open, 4-7 April brukar vara en välbesökt tävling för de svenska spelarna. Tävlingen är på challenge nivå.

21 svenska spelare kommer att delta i Finnish Open.

Kvalet startar Torsdag 4/4 och huvudtävlingen dagen efter.

Lottning och resultat via länken: FINNISH

Tränare på plats: Andrew Smith, FK Senior

Kategorier: Nyheter, SBF

Sidor

Dela