Prenumerera på Nyhetsflöde Svenska badmintonförbundet
Uppdaterad: 2 timmar 7 minuter sedan

Utbildningshelgen - en bra start på säsongen

2019-09-20 14:27
Den 13-15 september genomfördes Badminton Swedens årliga utbildningshelg, denna gång i Uppsala. Arrangemanget har succesivt vuxit och i år utbildades hela 90 tränare, instruktörer och tävlingsledare under helgen.

Bild: Kurserna Badminton ABC och Teknikfördjupning Bas drog fulla hus med Jens Eriksson och Paniz Yousefi som utbildare. Gruppbilder längst ned på sidan.

Badminton Swedens utbildningshelg ligger alltid i början av säsongen under en tävlingsfri helg och är tänkt att vara en positiv startpunkt för säsongen och en chans för badmintonsverige att samlas kring utbildningsfrågor. 

- I år hade vi sex olika kurser på programmet, hela vägen från basnivå till mer avancerade utbildningar. För första gången i Sverige körde vi kurser på nivå 2, dels en Coach level 2-utbildning för tränare dels en internationell certifiering av kursinstruktörer i Badminton Europes regi, säger Åsa Strindlund, utbildningsansvarig på Badminton Sweden.

Utbildning har varit ett prioriterat område för Badminton Sweden under flera år och kursutbudet och antalet utbildade tränare har ökat markant de senaste åren.

- Duktiga och kunniga tränare är oerhört viktiga för sporten. Både för att få fram en slagkraftig elit, men lika viktigt för att skapa en bredd inom sporten och få fler att fortsätta spela badminton under många år, säger Åsa Strindlund.

Från Riksidrottsförbundets håll är man också tydlig med hur viktigt det är att förbunden och föreningarna sörjer för att kompetensnivån är hög hos tränarna. 

- Som förening har man mycket att vinna på att utbilda och vidareutbilda sina tränare och ledare, det är en möjlighet att lyfta hela sin föreningsverksamhet och ett led i det viktiga arbetet att säkerställa en trygg och säker idrottsmiljö, säger Åsa Strindlund.

Men helgen i Uppsala handlar inte bara om genomförande av olika kurser utan lika viktigt är det att erbjuda en gemensam mötesplats för de som är engagerade i badminton ute i alla klubbar i landet. På lördagskvällen ordnades en gemensam middag för deltagare och kursledare.

- Det ger ett mervärde att vi är så många som samlas och kan utbyta tankar och erfarenheter, tränare i skilda åldrar, från ett trettiotal olika klubbar och på olika nivåer. Just den sociala dimensionen, att kunna prata och knyta kontakter med andra tränare, är något som upplevs som mycket givande av deltagarna. På grund av de långa kursdagarna lyckades vi tyvärr inte planera in någon gemensam kvällsföreläsning i år, vilket några saknade, säger Åsa Strindlund.

En av tränarna på plats under helgen var Göran Tjulin, huvudtränare i Botkyrka badminton. Han uppskattar den positiva mötesplats som utbildningshelgen innebär.

- Just detta att träffa andra tränare är halva grejen tycker jag. Det är mycket därför jag är med varje år, för att träffa och dela erfarenheter med andra personer inom badmintonfamiljen, säger Göran Tjulin.

Göran Tjulin hade tidigare gått de flesta kurserna i utbildningsprogrammet och valde därför i år att gå Tävlingsledarutbildningen. Kursledare var Mia Thorselius.

- Det var en bra kurs, öppen och anpassad för de som var på plats. Jag kommer att kunna använda det jag lärde mig om tävlingsplanering och genomförande för att skapa effektivare och roligare tävlingar. Under helgen fick jag också med mig flera bra tips och trix i samband med tävling från de andra på kursen, säger Göran Tjulin.

Med sig till Uppsala hade Göran Tjulin även flera yngre tränare i klubben som gick basutbildningar under helgen.

- Det är bra att alla går utbildning vid samma tillfälle, då vet jag att våra ungdomstränare får med sig samma grunder så att vi i Botkyrka lägger upp vår träning på ett sätt som ligger i linje med vad förbundet rekommenderar, säger Göran Tjulin.

Fakta Badminton Swedens utbildningshelg:

Datum: 13-15 september

Plats: Uppsala (Fyrisfjädern och Fyrishov)

Antal tränare som utbildades: 90

Kursledare: Mia Thorsélius, Jens Eriksson, Paniz Yousefi, Thomas Aidehag, Veronica Österlund, Thomas Csiffary, Peter R. Jensen (Danmark), Joann Hughes (Badminton Europe), Alexander Böök.

Kurser som genomfördes, se bilder längst ned på sidan:

  • Badminton ABC
  • Teknikfördjupning Bas
  • Coach level 1 Tränarutbildning
  • Coach level 2 Tränarutbildning
  • Coach level 2 Instuktörsutbildning 
  • Tävlingsledarutbildning

Mer om kurserna och vilka som deltog finner du här.

I facebookgruppen Tränarforum Badminton Sweden finns fler foton från Utbildningshelgen.

Vill du veta mer om Badminton Swedens utbildningar ta kontakt med Åsa Strindlund.

Ta kontakt med föreningsutvecklare Claes Johansson om du vill veta mer om föreningars möjligheter att få stöd för olika förenings- och utbildningsaktiviteter.

Badminton ABC med kursledare Jens Eriksson och Paniz Yousefi.

Teknikfördjupning Bas med kursledare Jens Eriksson och Paniz Yousefi.

Coach Level 1 med kursledare Thomas Aidehag och Veronica Österlund.

Coach Level 2 Tränarutbildning med kursledare Thomas Csiffary och Peter R. Jensen.

Coach Level 2 Tutorsutbildning med kursledare Joann Hughes och Alexander Böök.

Tävlingsledarutbildning med Mia Thorsélius.

Kategorier: Nyheter, SBF

Omgångens profil: Johan Azelius

2019-09-19 12:27
Han är en av flera unga svenska spelare som tar plats och gör avtryck i Badmintonligan. 18-årige Johan Azelius har inför denna säsong flyttat till Umeå för att göra en 100-procentig satsning på badmintonkarriären. Och det har börjat riktigt lovande.

Bild: Johan Azelius efter segern över Halmstads Filip Suwanphingkha i tisdags. Foto: IFK Umeå. 

Johan Azelius är uppvuxen i Ulricehamn och har tidigare spelat för Borås Badminton. Inför denna säsong valde han att flytta till Umeå för att kombinera universitetsstudier med en elitsatsning i IFK Umeå. Tack vare Badmintons kompetenscentrum (BKC) kan han anpassa sin studietakt och schema så att det finns utrymme att lägga fullt fokus på träning och tävling.

Det är på singel Johan Azelius satsar och i våras kom en stor framgång med guld i JSM. Som badmintonspelare sticker han ut: han är stor, har ett riktigt vasst anfallsspel och bra spelförståelse. Badmintonkännare beskriver det som ”ett internationellt spel” och insatserna i de första omgångarna av Badmintonligan har fått flera att imponeras.

Du har fått en kanonstart på ditt spel i Badmintonligan med vinst i tre av fyra matcher. Hur känns det?

–  Det känns riktigt skönt, framför allt att kunna bidra till med segrar till laget som är det som kommer i första hand i Badmintonligan. Sen har spelet också stämt bra och det känns positivt att jag kunnat leverera när det behövts.

Vad är ditt intryck av IFK Umeå så här långt?

–  Att det är en superbra klubb med härliga människor och fin gemenskap. Kenneth och Hannes är bra tränare. Sen funkar även allt runt omkring väldigt bra, folk i klubben hjälps åt på ett bra sätt. Jag är väldigt nöjd.

Hur ser ditt träningsupplägg ut?

– En vanlig vecka kör jag fyra badmintonpass med Umeå och tre med BKC (Badmintons kompetenscentrum). Utöver det blir det tre gympass på egen hand.  

Är det något i ditt spel du just nu koncentrerar dig på att förbättra?

–  Det jag fokuserar på nu är att försöka bli bättre i främre delen av banan. Jag är lång och vill kunna använda det mer i mitt spel genom att våga flytta fram positionen i banan och bryta av, täcka och styra spelet på detta sätt. Det är något som till exempel Felix Burestedt är duktig på.

Ni är ett väldigt ungt lag i Umeå med flera nya spelare till denna säsong. Hur är det?

–  Det är väldigt kul och vi har en bra stämning i laget. Jag tror att vi unga spelare tillsammans kan sporra varandra och utvecklas som grupp.  Det är också superkul med Badmintonligan där vi får chansen att mäta oss med riktigt bra spelare.  

Vilka mål har du som badmintonspelare – på kort och på lång sikt?  

–  I år har jag inga uttalade tävlings- eller resultatmål. Det jag har som mål är att köra så mycket jag kan, det vill säga detta år verkligen satsa 100 procent på badmintonen i Umeå och se hur jag utvecklas. Sen vill jag försöka vinna så många matcher som möjligt under året och när jag möter duktiga spelare i Badmintonligan kunna stå upp bra emot dem. På lång sikt är mitt mål att delta på OS och VM.

Vilka är dina största styrkor som herrsingelspelare?

–  Spelförståelse och offensiven är mina största styrkor. Jag har bra vinklar från bakplan och farliga slag som jag kan avgöra bollarna med.

Har du någon favoritspelare eller förebild inom badminton?

– Viktor Axelsen är nog den spelare som jag är mest lik i mitt eget spel. Så han tittar jag en del på. Men den jag mest älskar att se är Kento Momota, han är fantastisk.

Fakta Johan Azelius:

Ålder: 18 år
Klubb: IFK Umeå
Sverigeranking: 10 (herrsingel)
Meriter: Guld herrsingel JSM (2019), Guld herrsingel U17-SM (2017)
Bor: Umeå
Född/uppvuxen: Ulricehamn
Familj: Mamma, pappa, en bror
Intressen: Idrott generellt, titta på sport, träffa kompisar, resa, spela golf
Favoritsport (efter badminton): Golf, handboll
Film jag sett flest gånger: Superhjältarna

Kategorier: Nyheter, SBF

JVM-spelarna genrepar i Belgien

2019-09-18 11:17
Som förberedelse till Junior-VM i Kazan reser de uttagna spelarna i helgen till Belgian Junior i Herstal.

Tävlingen startar på fredagen 20 sep och avslutas 22 sep.

Länk till lottning och resultat: BELGJUN

Tränare: Tim Foo, FK U19

Uttagna spelare: Filip Karlborg (Spårvägen), Gustav Björkler (Frölunda), Cecilia Wang (Fyrisfjädern), Edith Urell (Fyrisfjädern), Jessica Silvennoinen (Kista), Joel Hansson (Frölunda), Jakob Ekman (Frölunda)

Anmälda från klubbar: Deepak Pillai (Täby), Calle Fredholm (MBK)

Kategorier: Nyheter, SBF

U19 VM truppen till Belgian Junior

2019-09-18 11:17
Som förberedelse till Junior VM i Kazan reser de uttagna spelarna till Belgian Junior i Herstal. Datum för tävlingen är 20-22 september.

Tävlingen startar på fredagen 20 september.

Länk till lottning och resultat: BELGJUN

Tränare: Tim Foo, FK U19

Uttagna spelare: Filip Karlborg (Spårvägen), Gustav Björkler (Frölunda), Cecilia Wang (Fyrisfjädern), Edith Urell (Fyrisfjädern), Jessica Silvennoinen (Kista), Joel Hansson (Frölunda), Jakob Ekman (Frölunda)

Anmälda från klubbar: Deepak Pillai (Täby), Calle Fredholm (MBK)

Kategorier: Nyheter, SBF

Stor svensktrupp deltar på Polish International

2019-09-18 11:05
Sverige skickar en stor trupp till Polish International som spelas i Bierun 19-22 sep.

Polish International är en tävling på den näst högst nivån på BEC-touren. (s. k . International Series) och har en prissumma på 10.000 USD.

Kvaltävlingen startar torsdag 19 sepetember och huvudtävlingen dagen efter.

Johanna Magnusson/Emma Karlsson är förstaseedade i damdubbel och Moa Sjöö/Clara Nistad är femteseedade. Jacob Nilsson är seedad sjua i herrsingel.

Länk till lottning och resultat: POLISH

Anmäla spelare:

HS: Jacob Nilsson (Aura), Ludvig Petre Olsson (Trollhättan), Andy Tsai (Fyrisfjädern), Albin Hjelm (Fyrisfjädern), Richard Kuhl (Täby)

DS: Rebecca Kuhl (Täby)

HD: Carl Harrbacka/Melker Z-Bexell (Skogås/Fyrisfjädern)

DD: Johanna Magnusson/Emma Karlsson (Aura), Clara Nistad/Moa Sjöö (Täby/Fyrisfjädern), Tilda Sjöö/Klara Johansson (Fyrisfjädern)

Mixed: Johanna Magnusson/Emil Hybel (Aura/DEN), Melker Z-Bexell/Tilda Sjöö (Fyrisfjädern), Emma Karlsson/Mads Emil Kristensen (Aura/DEN)

Kategorier: Nyheter, SBF

Stor trupp till Polish International

2019-09-18 11:05
Sverige kommer att vara representerade av en stor trupp av spelare på Polish International i Bierun. Tävlingen arrangeras 19-22 september och är på "serie" nivå.

Kvaltävlingen startar torsdag 19 sepetember och huvudtävlingen dagen efter.

Johanna/Emma är seedade som nr. 1 i damdubbel och Moa/Clara som nr. 5 i damdubbel. Jacob Nilsson är seedad som nr 7 i herrsingel.

Länk till lottning och resultat: POLISH

Anmäla spelare:

HS: Jacob Nilsson (Aura), Ludvig Petre Olsson (Trollhättan), Andy Tsai (Fyrisfjädern), Albin Hjelm (Fyrisfjädern), Richard Kuhl (Täby)

DS: Rebecca Kuhl (Täby)

HD: Carl Harrbacka/Melker Z-Bexell (Skogås/Fyrisfjädern)

DD: Johanna Magnusson/Emma Karlsson (Aura), Clara Nistad/Moa Sjöö (Täby/Fyrisfjädern), Tilda Sjöö/Klara Johansson (Fyrisfjädern)

Mixed: Johanna Magnusson/Emil Hybel (Aura/DEN), Melker Z-Bexell/Tilda Sjöö (Fyrisfjädern), Emma Karlsson/Mads Emil Kristensen (Aura/DEN)

Kategorier: Nyheter, SBF

Regerande mästarna för starka för unga Umeå

2019-09-17 22:13
På tisdagskvällen avslutades den andra omgången av Badmintonligan när IFK Umeå tog emot Halmstad. Det var en repris på förra årets semifinal, dock med en helt ny uppsättning spelare för hemmalaget.

Bild: Halmstad poserar efter segern mot IFK Umeå. Från vänster Irine Andersen, Niclas Rosengren (lagledare), Mikkel Mikkelsen, Elisa Melgaard, Filip Suwanphingkha och Felix Burestedt. Foto: Halmstad BMK.

IFK Umeå har inför denna säsong gjort en uttalad satsning på unga spelare som bor och tränar i Umeå. Detta har inneburit att många spelare bytts ut och när Halmstad idag kom på besök var det ett helt nytt lag Umeå ställde på banan jämfört med det lag som spelade slutspel i våras.

Frågan var hur detta unga lag med en medelålder på 19 år (Jonathan Forsberg borträknad) skulle stå sig mot svenska mästarna Halmstad. Svaret blev - helt okej.

I de två inledande dubbelmatcherna hängde Ronak Olyaee/Malena Norrman och Johan Azelius/Jonathan Forsberg med Halmstads betydligt högre rankade spelare riktigt bra. Men som ofta när man möter bättre spelare tenderar de enkla misstagen att bli för många. Så blev det även i kväll, vilket gjorde att dubbelmatcherna till slut gick till bortalaget.

– Vi är inte långt borta i en del matcher idag. Det fanns bra intentioner i dubblarna, sa IFK Umeås lagledare Kenneth Forsberg.

– Umeå gör det bra och deras damdubbel ställer till problem för Irina och Elisa som inte spelat ihop innan, berömde Halmstads lagledare Niclas Rosengren.

Därefter var det dags för singlarna och här gjorde Umeås Johan Azelius en riktigt bra match i herrsingel 2 när han slog Filip Suwanphingkha med 3-1 i set. Johan Azelius (född 2000) vann JSM förra säsongen och blir en intressant spelare att följa de närmaste åren.

– Johan Azelius imponerar och kommer att ställa till det för många i herrsingel 2 i år, sa Halmstads lagledare Niclas Rosengren.

I den två andra singlarna var Halmstads toppspelare Felix Burestedt och Irine Andersen alldeles för starka för sina motståndare i Umeå och vann båda i tre snabba set.

I mixeddubbeln mönstrade Halmstad sitt bästa mixedpar Mikkel Mikkelsen/Elisa Melgaard och det var en nivå för tufft för Malena Norrman/Jonathan Forsberg som ändå gjorde en godkänd insats.

Mikkel Mikkelsen, som är Danmarks högst rankade mixedspelare, har nu vunnit fyra matcher denna säsong av Badmintonligan, en bedrift han är ensam om i ligan. 

– Idag var vi det bättre laget och det kändes tryggt hela vägen. Elisa Mellgaard imponerade med riktigt starkt dubbel- och mixedspel. Kul att hon fick fira sin födelsedag idag med två vinster, sa Niclas Rosengren, lagledare för Halmstad.

– På det stora hela är jag ändå nöjd. Det är här vi är just nu. Det är bara tillbaka och träna, konstaterade IFK Umeås lagledare Kenneth Forsberg.

Resultat:

IFK Umeå - Halmstad 1-5. 

Här visas resultaten i alla delmatcher.  

Kategorier: Nyheter, SBF

Uttagning och info om Denmark Junior U15 och U13

2019-09-17 21:42
Förbundet har tagit ut trupper till lag- och individuella tävlingen under Denmark Junior, 15-19 oktober i Odense.

Uttagning och information: U15

Uttagning och information: U13

Kategorier: Nyheter, SBF

Uttagning/Information Denmark Junior U15 och U13

2019-09-17 21:42
Förbundet har tagit ut trupper till lag och individuella tävlingen under Denmark Junior, 15-19 oktober i Odense Danmark.

Uttagning och information: U15

Uttagning och information: U13

Kategorier: Nyheter, SBF

Vinst för Aura i hemmapremiären

2019-09-16 21:22
Påvelund tog sin andra raka seger. Medan Aura och Fyrisfjädern tog sina första vinster för säsongen. Det blev resultatet i måndagskvällens omgång av Badmintonligan.

Bilden ovan: Auras landslagsduo Emma Karlsson och Johanna Magnusson bidrog i högsta grad till lagets vinst mot Frölunda.

Det var förväntan i luften när Aura från Malmö spelade sin första match på hemmaplan i Badmintonligan. Det var hela sju år sedan det hände senast. Motståndare i måndagsmatchen var Frölunda. Båda lagen förlorade sina matcher i första omgången i förra veckan, och ville nu gärna börja plocka poäng.

Och det blev Aura som lyckades. Laget vann med klara 5-1. Bakom vinsten låg framför allt Auras starka landslagstrio Emma Karlsson, Johanna Magnusson och Jacob Nilsson. De tre var inblandade i fyra av lagets segermatcher.

– Jag är mycket glad över vinsten. Vi hade förhoppningar innan och det var verkligen roligt att vi lyckades, säger Auras lagledare Maria Magnusson.

Vad avgjorde till er fördel?

– Frölunda har ett ungt lag på herrsidan och vår rutin och erfarenhet spelade roll för matchens utgång. Vi var bättre i dag. Men sedan vill jag ge Frölundas Frida Lindström en eloge för hennes vinst i damsingel mot Frederikke Lund. Frida spelade klokt och bra, säger Maria.

Vad har ni för målsättning med spelet i Badmintonligan?

– Vårt mål är först och främst att stanna kvar i ligan. Men sedan hoppas jag att vi kan överraska positivt i en hel del matcher. Vi har jämn uppställning som kan ställa till det för många andra lag, säger Maria Magnusson. 

Ett annat lag som tog sin första seger i ligan för säsongen var Fyrisfjädern. Uppsalalaget, som tillsammans med Halmstad och Påvelund nämns som en av tre favoriter till SM-guldet, gästade Täby. Fyrisfjädern tog tidigt kommandot i matchen och vann med 5-1.

Här gjorde den meriterade dansken Mathias Bay-Smith debut i Fyrisfjädern och vann mixed ihop med Tilda Sjöö mot Larry Li/Clara Nistad.

Två delmatcher gick till fem set. Täbys Clara Nistad/Maria Persson vände 0-2 i set mot Moa Sjöö/Klara Johannson och vann till slut med 9-11, 9-11, 11-9, 11-8, 11-8 – Täbys enda vinst i lagmatchen.

Fyrisfjäderns Albin Hjelm vann HS 1 mot Richard Kuhl med minsta möjliga marginal,  11-10 i avgörande set.

I Göteborg tog Påvelund emot Trollhättan, två lag som vann sin matcher i första omgången. Den här matchen blev också en jämn tillställning. Till slut vann Påvelund med 4-2, men i två delmatcher vann laget med absolut minsta möjliga marginal. 

I herrdubbeln vann det danska brödraparet Joel och Joshua Eipe med 11-10 i femte och avgörande set mot Ludvig Petre Olsson/Daniel Lundgaard. Och Mai Surrow/Jennie Carlsson avgjorde också damdubbeln efter fem set. Där hade Trollhättans Sofia Grundtvig/Sara Lundgaard matchboll i fjärde set innan Påvelundsparet kunde ta det setet med 11-10, och sedan det femte med 11-9.

– Jag är mycket nöjd och något överraskad av Mais och Jennies fina dubbel. Jennie har inte spelat en match i högsta serien på många år, men de spelade klokt hela vägen, drog ned tempot och kunde därmed styra spelet, säger Magnus Sahlberg, lagledare för Påvelund.

Han är självfallet mycket belåten med Påvelunds starka start i ligan.

– Vi kan inte vara annat än nöjda efter två segrar mot bra motståndare. Nu ser vi fram emot mötet mot Halmstad i nästa vecka, Halmstad som ju vann SM-finalen mot oss förra säsongen, säger Magnus.

Här är alla resultat i måndagskvällens tre matcher i Badmintonligan:

Påvelund-Trollhättan 4-2

Täby-Fyrisfjädern 1-5

Aura-Frölunda 5-1

Nästa match i Badmintonligan spelas tisdag den 17 september. Då tar Umeå emot Halmstad, två lag som vann sina matcher i första omgången.

Kategorier: Nyheter, SBF

Edith Urell intervjuas i Studio Solidsport

2019-09-16 12:44
Fyrisfjäderns Edith Urell intervjuas i första avsnittet av Studio Solidsport. Hör henne bland annat berätta om vilka spelare i Badmintonligan hon ser mest fram emot att möta.

Se klippet här:

https://solidsport.com/028859ce-531c-4006-ace1-7feb28c0acdb

Kategorier: Nyheter, SBF

Information inför säsongens första seriehelg

2019-09-13 19:24
Den 21-22 sep är dags för säsongens första serieomgång. Från och med denna säsong införs ett nytt sätt att hantera sammandragen för matchledaren.

Här följer information om sammandragens genomförande: 

Bollar
Arrangören för seriesammandraget skall stå för samtliga bollar så bollmärket blir enhetligt. Efter sammandraget fördelas bollkostnaderna lika mellan deltagande lag. Arrangörsföreningen skall fakturera i efterhand och till det bollpris arrangören själv får köpa bollar från sin leverantör. 

Domare
I divison 1 är det krav på domare, saknas detta utfärdas en administrativ avgift för den aktuella föreningen. Klubbens domare skall vara anmäld till matchledaren för sammandraget senast en vecka innan spelstart. 

Licenser 
Samtliga spelare som deltar i en tävling (individuell, lagtävling och/eller seriespel) som är sanktionerad av Svenska Badmidmintonförbundet eller någon av förbundets distriktsförbund (SDF) måste inneha tävlingslicens. Det åligger varje förening att ansöka om tävlingslicens för samtliga spelare i god tid före säsongens första tävling, seriematch och seriesammandrag.

Det är inte möjligt att använda en spelare utan licens, då programvaran som används för seriespelet inte kommer att acceptera detta. 

Matchledare

Det är matchledaren (om inte referee finns) som skall leda sammandraget och tolka gällande bestämmelser. Matchledaren är även ansvarig för registrering av delmatcher och seriematcher. Matchledare för respektive seriesammandrag skall vara icke spelande.

Från och med denna säsong införs ett nytt sätt att hantera sammandragen för matchledaren.
Programvaran League Planner kommer inte längre att behövas och det kommer att vara möjligt att uppdatera resultat från varje seriesammandrag löpande. Inför sammandraget kommer matchledaren att få en användarmanual som beskriver arbetet med det nya systemet. Manual och inloggning kommer att skickas senast 17 september.

Med det nya systemet kommer det att bli betydligt snabbare publicering av serieresultat efter varje genomförd serieomgång. 

Här finner du lottningarna för de olika serierna

Här hittar du information om hur du söker licens

Här finns aktuella PM och viktiga blanketter att användas vid sammandraget

Kategorier: Nyheter, SBF

Information inför säsongens första seriehelg

2019-09-13 19:24
Det är dags för säsongens första serieomgång, som spelas kommande helg 21-2. Från och med denna säsong införs ett nytt sätt att hantera sammandragen för matchledaren.

Här följer information om sammandragens genomförande: 

Bollar
Arrangören för seriesammandraget skall stå för samtliga bollar så bollmärket blir enhetligt. Efter sammandraget fördelas bollkostnaderna lika mellan deltagande lag. Arrangörsföreningen skall fakturera i efterhand och till det bollpris arrangören själv får köpa bollar från sin leverantör. 

Domare
I divison 1 är det krav på domare, saknas detta utfärdas en administrativ avgift för den aktuella föreningen. Klubbens domare skall vara anmäld till matchledaren för sammandraget senast en vecka innan spelstart. 

Licenser 
Samtliga spelare som deltar i en tävling (individuell, lagtävling och/eller seriespel) som är sanktionerad av Svenska Badmidmintonförbundet eller någon av förbundets distriktsförbund (SDF) måste inneha tävlingslicens. Det åligger varje förening att ansöka om tävlingslicens för samtliga spelare i god tid före säsongens första tävling, seriematch och seriesammandrag.

Det är inte möjligt att använda en spelare utan licens, då programvaran som används för seriespelet inte kommer att acceptera detta. Därför är det viktigt att klubben i god tid innan seriematch löser tävlingslicens för de spelare som kommer att vara med i klubbens serielag.  

Matchledare

Det är matchledaren (om inte referee finns) som skall leda sammandraget och tolka gällande bestämmelser. Matchledaren är även ansvarig för registrering av delmatcher och seriematcher. Matchledare för respektive seriesammandrag skall vara icke spelande.

Från och med denna säsong införs ett nytt sätt att hantera sammandragen för matchledaren.
Programvaran League Planner kommer inte längre att behövas och det kommer att vara möjligt att uppdatera resultat från varje seriesammandrag löpande. Inför sammandraget kommer matchledaren att få en användarmanual som beskriver arbetet med det nya systemet. Manual och inloggning kommer att skickas senast 17 september.

Med denna nyhet kommer det att bli  betydligt snabbare publicering av serieresultat efter varje genomförd serieomgång. 

Här finner du lottningarna för de olika serierna

Här hittar du information om hur du söker licens

Här finns aktuella PM och viktiga blanketter att användas vid sammandraget

Kategorier: Nyheter, SBF

Omgångens profil: Rasmus Messerschmidt

2019-09-12 12:40
Han beskrivs som en väldigt artig kille från Bornholm. På banan är dock Rasmus Messerschmidt inte lätt att tas med. Hittills har han spelat 18 matcher i Badmintonligan – och vunnit alla!

Bild: Rasmus Messerschmidt under lag-SM finalen där han – såklart – vann sina båda matcher.

Rasmus Messerschmidt gör sin andra säsong för Halmstad BMK, där han spelar både singel och dubbel. Förra säsongen vann han alla (!) sina 16 matcher och var en starkt bidragande faktor till Halmstads SM-guld.

I måndags inledde han årets säsong med två nya vinster. Vi ringde för att prata med mannen som inte verkar kunna förlora. 

Du är Badmintonligans ”Mr 100 procent”. Nio segrar i singel och lika många i dubbel. Vad är din kommentar till detta?

– Jag är själv lite överraskad över resultatet. Men jag hoppas såklart att jag kan försätta denna segersvit så länge som möjligt. Det är häftigt att vara ”Mr 100 procent”, speciellt när jag även spelar dubbel som jag gör i Badmintonligan.

Tennisspelaren Björn Borg har berättat att han under sina bästa år kände sig oslagbar, det spelade ingen roll vem han mötte eller vad ställningen var. Känner du likadant när du står på banan i Badmintonligan? 

– Nä så känner jag inte. När vi spelar till 11 poäng (bäst av fem set) så vet jag att en match kan vända väldigt snabbt och motståndaren alltid kan komma tillbaka.

Ser du dig som en singel eller dubbelspelare – eller både och?

– Jag är en singelspelare. Det är där jag kan använda mina styrkor som badmintonspelare.

Man får en känsla av att du har "superkondis". Stämmer det? Vad är ditt rekord på 10 km löpning?

– Ja, jag är i bra form och det har alltid varit min grej. Senast jag sprang 10 km på tid var i somras, då gjorde jag milen på 36 min.

Vem blir den första spelare att vinna över dig i Badmintonligan? Vem fruktar du mest?

– Jag har inte koll på spelarna i alla lag, men i singel måste det vara Hans Kristian Vittinghus. Han är den högst rankade spelaren i Badmintonligan.

Vad är det bästa med att spela för Halmstad BMK?

– Halmstad har ett antal fantastiska och vänliga ledare med stora ambitioner. De backar verkligen upp klubben och det gör att man som spelare gärna vill vara en del av klubben.

Vad krävs för att ni ska kunna försvara SM-guldet från i våras?

– Om vi ska kunna vinna i år krävs det att alla är skadefria och redo för spel. Vi behöver alla i laget då de andra klubbarna överlag förstärkt sina trupper till denna säsong. Vi måste också hålla en jämn, hög nivå och gå in ödmjukt till alla matcher och kämpa om varje boll.  
 

Fakta Rasmus Messerschmidt

Ålder: 27 år
Klubb: Halmstad BMK
Världsranking: 100 (herrsingel)
Född/uppvuxen: Bornholm 
Bor: Hillerød i Danmark
Familj: Mamma, pappa, två syskon och flickvän.
Intressen: Sport, resor, datorer, ekonomi. 
Favoritsport (efter badminton): Friidrott
Film jag sett flest gånger: The last samurai. 

Sagt om Rasmus Messerschmidt: ”Rasmus är en väldigt artig kille från Bornholm. En fin person som alltid är mån om att ta hand om våra ungdomar på träningen.” (Thomas Carlsson, klubbchef Halmstad BMK)

 

Kategorier: Nyheter, SBF

Ligapremiär: Smakstart för ”nya” Umeå

2019-09-10 21:41
Umeå kom till start i Badmintonligan med ett helt nytt lag. Och de kunde inte ha önskat sig en bättre premiär – vinst på bortaplan med 4-2 mot Frölunda.

Bilden ovan: Umeås nya lag fick en bra start på Badmintonligan genom vinst borta mot Frölunda med 4-2.

Frölunda-Umeå på tisdagskvällen var den fjärde och avslutande matchen i den första omgången av Badmintonligan. Matchen var också lite anmärkningsvärd eftersom båda lagen satsade helt och hållet på egna spelare. Det i motsats till många andra klubbar i ligan som blandar egna spelare med framför allt danska toppspelare.

Frölunda satsade redan förra säsongen på sina unga och lovande spelare, varav många fortfarande är juniorer. Nu gör Umeå detsamma. Klubben har i princip bytt ut hela det framgångsrika laget från förra året.

Nya i Umeå är till exempel Malena Norrman från Malmö, Simon Sandholm från Spårvägen och Johan Azelius från Borås. Alla har flyttat till Umeå för att kombinera studier med seriös satsning på elitbadminton.

– Vi har valt att i första hand bygga klubben på spelare som bor och tränar i Umeå. Det tror vi på sikt är rätt. Vi vill utveckla spelarna och när de gör det utvecklas också klubben. Om vi därmed under den här säsongen slutar trea, femma eller sjua i ligan spelar inte så stor roll, säger lagledaren Kenneth Forsberg.

Klubben har dock två danska toppspelare listade, och laget kommer också att förstärkas av indonesiern Fauzi Fathurrahman senare i höst.

– Vi kommer att då och då använda oss av våra danska spelare för att möjligen lätta lite på trycket för våra unga spelare, säger Kenneth. 

I premiärmatchen visade framför allt herrspelarna i Umeå framfötterna. Laget fick också en mycket bra start. Simon Sandholm överraskade direkt och vann HS 1 mot rutinerade Mikael Westerbäck som gått över från Trollhättan till Frölunda.

Tillbaka i Umeås ligalag är erfarne Jonathan Forsberg, som bidrog mycket till segern genom dels mixedvinst ihop med Malena Norrman, dels vinst i herrdubbel med Johan Azelius.

Johan vann också HS 2 mot Gustav Björkler, som är tillbaka i Frölundas lag efter sin långa bortavaro då han behandlats för blodsjukdomen MDS.

Frölundas matchvinster togs av Frida Lindström i singel och duon Frida/Sanna Ekberg i damdubbel.

– Jag är klart nöjd med hur vi genomför lagmatchen. Jag måste erkänna att jag var långt ifrån lugn när jag vi åkte ned till Göteborg. Det kändes som en match som kunde gå lite hur som helst, säger Kenneth Forsberg.

– Men många överraskade positivt. Främst våra singlar, men också dubblarna som långt ifrån är ihopspelade ännu. Vi har av olika anledningar mest kunnat träna singel, men jag ser till min glädje att våra spelidéer börja sätta sig både i singel och dubbel.

Patrik Björkler, lagledare för Frölunda, var långt ifrån lika nöjd.

– Jag gratulerar Umeå till en väl genomförd match. Vi däremot underpresterar i dag som lag. Damerna gjorde det de skulle och gjorde det bra, medan vi har en hel del att jobba på när det gäller herrarna, säger han.

– Sedan var det många tajta och jämna set. Det kändes också som om vi var på väg in i herrdubbeln, men tyvärr förlorade vi både andra och tredje set med 10-11.

Badmintonligan fortsätter nästa vecka, den 16 och 17 september, med fyra nya matcher.

Här hittar du alla resultat i matchen Frölunda-Umeå 2-4.

Glöm inte att gå in på vår speciella sajt för Badmintonligan. Där hittar du nyheter, alla resultat, tabell, kommande matcher och mycket information om lagen.

Kategorier: Nyheter, SBF

Belgien International tufft test för svenskarna

2019-09-10 18:37
YONEX Belgian International har ofta ett stark startfält och så även i år. Det blir tuffa matcher för de sex svenska deltagarna i International Challenge-tävlingen som spelas 11-14 september.

International Challenge är den högsta tävlingsnivån på BEC-touren med en prissumma på minst (25,000 USD). 

Kvalet till YONEX Belgian International börjar onsdag 11 september och huvudtävlingen dagen efter.

Ashwathi Pillai samt Johanna Magnusson/Emil Hybel inleder med kvalspel på onsdagen.

Länk till lottning och resultat: BELGIEN

Livestream: BELSTREAM

Svenska deltagare:

HS: Felix Burestedt (Halmstad), (Jacob Nilsson, Aura, har lämnat W.O.) 

DS: Ashwathi Pillai (Täby)

DD: Emma Karlsson/Johanna Magnusson (Aura), Clara Nistad/Moa Sjöö (Täby/Fyrisfjädern)

MD: Johanna Magnusson/Emil Hybel (Aura/Danmark)

Kategorier: Nyheter, SBF

Belgien International blir en tuff tävling

2019-09-10 18:37
Challenge tävlingen i Leuven, Belgien har alltid ett bra startfält. Det kommer att bli tufft för de 7 svenska deltagarna. Tävlingen arrangeras mellan 11-14 september.

Kvalet börjar onsdag 11 september och huvudtävlingen dagen efter.

Jacob Nilsson och Ashwathi Pillai, samt mixeden med Johanna Magnusson/Emil Hybel startar i kvalet.

Länk till lottning och resultat: BELGIEN

Livestream: BELSTREAM

Svenska deltagare:

HS: Felix Burestedt (Halmstad), Jacob Nilsson (Aura)

DS: Ashwathi Pillai (Täby)

DD: Emma Karlsson / Johanna Magnusson (Aura), Clara Nistad / Moa Sjöö (Täby/Fyrisfjädern)

Mxd: Johanna Magnusson / Emil Hybel (Danmark)

Kategorier: Nyheter, SBF

Ligapremiär: Påvelund gick på knock i tungviktsmötet

2019-09-09 21:05
Påvelunds lagledare Asger Madsen hade hoppats på 3-3 och minst en poäng i den svåra bortamatchen mot Fyrisfjädern. Det gick betydligt bättre än så, Göteborgslaget tog en övertygande seger med 5-1.

Bild: Påvelunds Laura Sarosi vann överraskande mot Julie Dawall Jacobsen.

Det bjöds på ett tungviktsmöte direkt i första omgången av Badmintonligan när Fyrisfjädern tog emot Påvelund. Inget av lagen kunde dock ställa upp med bästa lag och mötet blev därför ett litet test på bredden i respektive trupp.

Det testet klarade Påvelund klart bäst. Laura Sarosi tog, precis som i SM-finalen i våras, hand om damsingeln och gjorde det mycket bra. Hon lyckades manövrera ut den betydligt högre rankade Julie Dawall Jacobsen i en tät femsetare.

I herrsingel två gjorde Andy Tsai från Fyrisfjädern en bra match och vann mot David Kim Kristensen. Men det blev Fyrisfjäderns enda seger för kvällen. För i alla dubbelmatcher var Påvelund alldeles för starka, mycket tack vare Frederik Colberg och Mai Surrow som båda visade sin höga klass. Samtliga dubbelmatcher slutade med 3-0 i set till Påvelund.

Herrsingel 1 blev däremot en otroligt jämn historia där Gabriel Ulldahl till slut vann femte set med 11-10 mot Albin Hjelm.

Halmstad levererade

Titelförsvararna Halmstad hade också flera återbud från ordinarie spelare när man tog sig an Täby. Sofie Holmboe Dahl, Irina Andersen och Felix Burestedt var alla indisponibla av olika anledningar, men det tycktes inte störa mästarna nämnvärt. Mikkel Mikkelsen och Rasmus Messerschmidt gjorde som de brukade, det vill säga vann sina matcher (herrsingel 1, herrdubbel och mixeddubbel).  

När även Filip Suwanphingkha levererade i herrsingel 2 och besegrade Viktor Aglinder i en svängig femsetare var lagmatchen vunnen för Halmstad.

Då hjälpte det inte att Täbys starka damsida med Ashwati Pillai och Clara Nistad spelat hem damsingel och damdubbel.

Vittinghus i huset 

I Trollhättan mönstrade hemmalaget en stark uppställning med danske stjärnan Hans Kristian Vittinghus i spetsen. Dansken vann under kvällen både herrdubbel (med Daniel Lundgaard) och herrsingel 1 på ett övertygande sätt och bidrog till att Trollhättan kunde vinna lagmatchen med 5-1 precis som lagledaren Jesper Olsson tippat.

Den mest minnesvärda delmatchen var annars damdubbel som både blev väldigt välspelad och jämn. Här lyckades BMK Auras Johanna Magnusson/Emma Karlsson till slut vinna mot Sofia Gruntvig/Sara Lundgaard med minsta möjliga marginal i femte set.

Här är alla resultaten från kvällen matcher. Klicka på länkarna för att se resultat i alla delmatcher.

Fyrisfjädern – Påvelund  1 - 5

Halmstad – Täby  4 - 2

Trollhättan – BMK Aura  5 -1

Kategorier: Nyheter, SBF

Prestigemöte direkt i Badmintonligan

2019-09-09 10:39
Redan i första omgången av Badmintonligan möts två av favoriterna till SM-guldet. Fyrisfjädern mot Påvelund blir en riktig prestigematch och en bra första värdemätare på de två lagens styrkor.

Bild: Andy Tsai vann i helgen Svenskt Grand Prix i Umeå. Ikväll spelar den svenska landslagspelaren med största sannolikhet herrsingel för Fyrisfjädern. 

Kl 18.00 i kväll går startskottet för Badmintonligan 2019/2020 och det smäller ordentligt direkt. Fyrisfjädern och Påvelund mönstrar två av de starkaste trupperna i ligan med idel europeiska toppspelare i de fem olika kategorierna.

Matchen är också en repris på förra säsongens semifinal, ett dubbelmöte som Påvelund gick segrande ur. Asger Madsen, lagledare för Påvelund, vill gärna upprepa framgången från i våras, men tror att det blir en svår match. Med sig till Uppsala tar han ”nästan” det bästa laget, enligt honom själv.

– Det är mycket viktigt för oss att få med oss poäng ikväll på bortaplan mot det lag jag anser vara favoriter att vinna Badmintonligan i år. Lyckas det skapar vi en känsla att vi kan utmana de bästa, säger Asger Madsen.

Vill se hungriga spelare

Henri Hurskainen, lagledare i Fyrisfjädern, tror också att det blir en tuff första match.

– Påvelunds största styrka är att de har bra spelare på alla positioner. Jag ser inte någon match som specifikt viktigare än den andra, det är många tuffa delmatcher som bara måste vinnas, säger Henri Hurskainen.

Fyrisfjäderns lagledare vill inte gå in på hur han ställer upp laget ikväll men berättar att det finns vissa avbräck och att man eventuellt inte kommer att ha starkast möjliga lag på alla positioner.

– Det jag hoppas att få se från oss är ett lag som är hungrigt och verkligen vill vinna matchen. Det vore skönt att ge hemmapubliken en bra start på säsongen, säger Henri Hurskainen.

Det är svårt att spekulera om individuella matcher när laguppställningarna ännu inte är officiella (denna säsong måste laguppställningen meddelas senast en timme innan matchstart).
Men på förhand ser Fyrisfjädern ut som favoriter i singelmatcherna, där man speciellt på herrsidan har en stor toppbredd. I dubbelmatcherna är det däremot helt öppet och självklart beroende på vilka som kommer till spel i kväll.

Badmintonfeber i Halmstad

De två andra matcherna i Badmintonligan första omgång ikväll är Halmstad-Täby och Trollhättan-Aura.

I den första matchen är titelförsvararna Halmstad favoriter, men har tre ordinarie spelare borta.  

– Sofie Holmboe Dahl har fått lite skadekänning och Irina Andersen är sjuk. Sen kan tyvärr inte Felix Burestedt heller spela. Men vi har bra ersättare och en bred och stark herrsida och jag hoppas vi vinner matchen trots allt, säger Niklas Rosengren, lagledare i Halmstad.

Om badmintonfebern i Halmstad håller i sig från vårens slutspel återstår att se. Niclas Rosengren hoppas i varje fall på god uppslutning och stöd från den egna hejaklacken.

– Förra säsongen hade vi upp mot 300 åskådare på matcherna och kanske blir det något liknande ikväll, säger Niclas Rosengren.

I Trollhättan hoppas man också på lokalborna hittar till badmintonhallen för att se hemmalaget möta nykomlingen BMK Aura.      

Jesper Olsson, en av lagledarna för Trollhättan, ser fram emot premiären.  

– Det pirrar lite i magen som det ska inför starten. Ska bli roligt att se om våra unga spelare lyft sig så som vi tror och hoppas, säger han på klubbens Facebooksida.

Och hur slutar matchen mot Aura?

– Vinst 5-1!

Fakta Badmintonligan:

Badmintonligan är en lagserie som pågår mellan september och april där Sveriges åtta bästa badmintonklubbar möts i en grundserie, mellanserie samt slutspel. 
Finalen i Badmintonligan avgörs i IFU-Arena i Uppsala i april.

En match i Badmintonligan består av sex delmatcher: Herrdubbel (HD), Damdubbel (DD), Damsingel (DS), Herrsingel 1 (HS 1), Herrsingel 2 (HS 2) och Mixeddubbel (MD).

Alla delmatcher i Badmintonligan spelas bäst av 5 set till 11 poäng, utan förlängning. 

Vid 3-3 i delmatcher avgörs mötet mellan lagen genom ett så kallat Golden set. Golden set innebär att ett nytt set till 11 spelas i antingen HD, DD, HS, DS eller MD.

Följ Badmintonligan på SolidSport:

Alla matcher i Badmintonligan visas på SolidSport. 

För att kunna följa Badmintonligan hela säsongen går man in på någon av lagens respektive SolidSport-kanal (se länkar nedan) och tecknar ett månadsabonnemang för 49 kr/mån, man blir då s.k. Månadssupporter.

När man är Månadssupporter går hälften av abonnemangsavgiften till den förening vars SolidSport-kanal man valt (hälften går till SolidSport). Abonnemanget är upplagt så att man sedan kan se hemma- och bortamatcher för sitt favoritlag (samt övriga matcher från Badmintonligan). Man kan när som helst avsluta sitt supporterskap/abonnemang. 

Det finns också möjlighet att teckna ett månadsabonnemang som inte är kopplat till någon av klubbarna i Badmintonligan (se mer info nedan).

BMK Aura
https://solidsport.com/bmk-aura

Fyrisfjädern BMK
https://solidsport.com/fyrisfjadern

Halmstads BMK
https://solidsport.com/halmstadbadminton

Påvelunds TBK
https://solidsport.com/ptbk

Täby Badminton
https://solidsport.com/taby-bk

Trollhättan BF
https://solidsport.com/trollhattan-bmf

IFK Umeå
https://solidsport.com/ifk-umea-badminton

Västra Frölunda BMK
https://solidsport.com/vastra-frolunda-badminton

Vill du se matcherna i Badmintonligan, men inte teckna ett abonnemang som är kopplat till någon av klubbarna, går du in på nedanstående länk.

https://solidsport.com/badmintonligan

För dig som endast vill se enskilda lagmatcher under säsongen finns det möjlighet att köpa Pay-per-view, på respektive klubbs kanal. Hälften av matchsumman går då till sändade lag/hemmalag (hälften till SolidSport).

Kategorier: Nyheter, SBF

Så följer du Badmintonligan 2019/2020 och stöttar din klubb

2019-09-07 18:00
SBF och SolidSport gör tillsammans en stor satsning på Badmintonligan och de nationella mästerskapen säsongen 2019/2020. Genom att bli Månadssupporter till din favoritklubb i Badmintonligan kan du se alla matcher och samtidigt stötta föreningen.

Precis som förra säsongen kommer samtliga matcher från Badmintonligan (drygt 110 matcher totalt) inklusive finalen att livesändas på SolidSport.
Det är också klart att senior-SM i Umeå kommer att livesändas på SolidSport.
De olika evenemangen kan också komma att visas i Telias Plays utbud då SolidSport ägs av Telia och har en fast sektion i Telia Play. 

– Vi tog ett steg framåt i fjol med våra livesändningar, och det finns en stor utvecklingspotential i det här samarbetet, säger Tomas Sandö Brandt, förbundschef på Svenska Badmintonförbundet.

Stöd din förening
Nytt för säsongen 2019/2020 är att SolidSport till starten av Badmintonligan den 9 september lanserar en ny lösning som innebär att alla lag i Badmintonligan får en egen kanal. För att kunna följa Badmintonligan hela säsongen går man in på någon av lagens respektive SolidSport-kanal (se länkar nedan) och tecknar ett månadsabonnemang för 49 kr/mån, man blir då s.k. Månadssupporter.

När man är Månadssupporter går hälften av abonnemangsavgiften till den förening vars SolidSport-kanal man valt (hälften går till SolidSport). Abonnemanget är upplagt så att man sedan kan se hemma- och bortamatcher för sitt favoritlag (samt övriga matcher från Badmintonligan). Man kan när som helst avsluta sitt supporterskap/abonnemang. 

Det finns också möjlighet att teckna ett månadsabonnemang som inte är kopplat till någon av klubbarna i Badmintonligan (se mer info nedan).

– Vi hoppas och tror att det här upplägget ska leda till en utveckling hos klubbarna. Vi ser det som en mycket intressant möjlighet för klubbarna att nu kunna ta betalt för högklassig badminton, säger Tomas Sandö Brandt.

– Det är också en fin chans för klubbarna att framöver kunna sända matcher och turneringar som man arrangerar, på sin egen SolidSport-kanal. Målsättningen är att hela föreningen ska kunna dra nytta av den här satsningen, säger Tomas Sandö Brandt.

SolidSports vd Tobias Thalbäck ser fram emot en säsong där man tillsammans med Svenska Badmintonförbundet bryter ny mark för sporten i Sverige.

– Vi delar Badmintonförbundets åsikt om att det finns potential i det här samarbetet, det är en spännande säsong som väntar runt hörnet. Vi är glada över att Badmintonförbundet ser värdet i sin sport och samtidigt vill göra supportrarna delaktiga i föreningarnas utveckling - det är ju SolidSports hela idé.

Erik Jonzon, ordförande i Fyrisfjädern samt vice ordförande i Föreningen Svensk elitbadminton, är också mycket positiv till det nya upplägget.

– Det känns verkligen spännande att påbörja en ny fas där vi klubbar tillsammans via livestreamade matcher kan börja bygga monetära värden för ligan och klubbarna, säger Erik Jonzon.

Här är länkar till respektive klubbs kanal. Gå in på länken och följ instruktioner för att bli Månadssupporter och kunna se Badmintonligan.

BMK Aura
https://solidsport.com/bmk-aura

Fyrisfjädern BMK
https://solidsport.com/fyrisfjadern

Halmstads BMK
https://solidsport.com/halmstadbadminton

Påvelunds TBK
https://solidsport.com/ptbk

Täby Badminton
https://solidsport.com/taby-bk

Trollhättan BF
https://solidsport.com/trollhattan-bmf

IFK Umeå
https://solidsport.com/ifk-umea-badminton

Västra Frölunda BMK
https://solidsport.com/vastra-frolunda-badminton


Vill du se matcherna i Badmintonligan, men inte teckna ett abonnemang som är kopplat till någon av klubbarna, går du in på nedanstående länk. (Då går istället hälften av abonnemangsavgiften till Svenska Badmintonförbundet och hälften till SolidSport).

https://solidsport.com/badmintonligan

För dig som endast vill se enskilda lagmatcher under säsongen finns det möjlighet att köpa Pay-per-view för 39 kr per match, på respektive klubbs kanal. Hälften av matchsumman går då till sändade lag/hemmalag (hälften till SolidSport).

Kategorier: Nyheter, SBF

Sidor

Dela