Prenumerera på Nyhetsflöde Svenska badmintonförbundet
Uppdaterad: 42 minuter 37 sekunder sedan

Danish Junior Cup arrangeras inte under våren 2019

2018-09-21 13:28
Danmark har beslutat att ändra datum på Danish Junior Cup (lag + Ind.) i åldergrupperna U15 till U11 från Mars 2019 till Oktober 2019.

Tråkiga nyheter, som ger förändringar i förbundets planering för U13 och U15 verksamheten under 2018-19

Danmark har beslutat att inte arrangera Danish Junior CUP (lag + Ind.) i mars 2019. Tävlingarna för U15 till U11 kommer istället arrangeras under hösten 2019.

15-16 Oktober  lagtävling (Danish Junior Cup)

18-20 Oktober Individuell tävling (Denmark Junior)

Tävlingarna kommer att arrangeras under samma dagar som Denmark Open (BWF Tour Super 750). Det kommer att ge deltagarna möjligheter att se bra Badminton på högsta världsnivå.

För U17 och U19 kommer Danmarks två internationella BEC tävlingar arrangeras som under 2018, alltså augusti 2019. 

This means that the week 10 Danish Junior Cup, March 4.-5., 2019, is cancelled. Instead, the new event will as in earlier years take place in week 42. The schedule for the new event, to which all players in age groups Under 11, Under 13 and Under 15 are invited, is as follows.

 

Kategorier: Nyheter, SBF

Svenskarna siktar högt under Veteran-EM

2018-09-21 10:51
Den spanska staden Guadalajara är platsen dit närmare hundra svenska veteranspelare beger sig nästa vecka i jakten på EM-medaljer. Veteran-EM spelas 24-30 september.

Det är en stark svensk trupp som åker till Veteran-EM i spanska Guadalajara, en stad cirka sex mil norr om Madrid. Åldersklasserna som spelas är +35 till +75 och de yngsta deltagarna är denna gång födda 1982.

Intresset från svenska veteranspelare har varit stort och Sverige har fyllt på bra med deltagare i samtliga ålderskategorier.

I seedningen hittar vi även en hel del svenska flaggor. En förstaseedning är det endast herrdubbelparet Stefan Edvardsson/Ulf Svensson i +45 som fått. Det finns dock gott om höga seedningar: Katja Wengberg (3/4 i DS +35), Elin Bergblom/Katja Wengberg (3/4 i DD+35), Ulf Svensson (3/4 HS+45), Sunniva Aminoff (2 med tysk partner i DD+40), Magnus Gustafsson (3/4 i HS+50), Mikael Nilsson/Joakim Nordgren (2 i HD+45), Patrik Björkler (3/4 med ungersk partner i MD+45), Magnus Nytell/Erik Söderberg (3/4 i HD+50), Erik Söderberg/Anki Gunners (3/4 i MD+50), Stefan Ohrås (3/4 i HS+65), Liselotte Wengberg (3/4 i DS+65).

Tävlingarna inleds måndag 24 september och avslutas söndag 30 september. Sveriges Team Manager är Joachim Brannäs.

Senaste Veteran-EM spelades 2016 i slovenska Podcetrtek. Den gången slog Sverige medaljrekord med två guld, två silver och nio brons.

Här följer du resultaten från Veteran-EM

2018 European Senior Champinships på Facebook

Via Badminton Swedens Instagram kommer du även att kunna få uppdateringar från det svenska lägret under veckan

Kategorier: Nyheter, SBF

Polish International 20-23 sept

2018-09-20 17:29
Polish International arrangeras i Bierun 20-23 September och är en series tävling. 9 svenska spelare är anmälda.

Kvalet startar Torsdag 20/9 och huvudtävlingen dagen efter.

Länk till lottning och resultat: POLISH

Anmälda spelare till tävlingen: Felix Burestedt (Halmstad), Andy Tsai (Fyrisfjädern), Richard Kuhl (Täby), Rebecca Kuhl (Täby), Ashwathi Pillai (Täby), Klara Johansson ( Umeå), Louise Eriksson (Höl i Vägga), Hannes Svensson (Spårvägen), Simon Sandholm (Spårvägen)

Kategorier: Nyheter, SBF

Säsongens första seriesammandrag

2018-09-20 14:21
Det är dags för säsongens första serieomgång, som spelas 22-23 septem. Observera att matchledare för respektive seriesammandrag förutsätt vara icke spelande.

Viktig information om sammandragens genomförande 

Bollar
Arrangören för seriesammandraget skall stå för samtliga bollar så bollmärket blir enhälligt. Efter sammandraget fördelas bollkostnaderna lika mellan deltagande lag. Arrangörsföreningen skall fakturera i efterhand och till det bollpris arrangören själv får köpa bollar från sin leverantör. 

Domare
I divison 1 är det krav på domare, annars utfärdas en administrativ avgift för den aktuella föreningen. Klubbens domare skall vara anmäld till matchledaren för sammandraget senast 1 vecka innan spelstart. 

Matchledare
Det är matchledaren (om inte referee finns) som skall leda sammandraget och tolka gällande bestämmelser.
I likhet med föregående säsong  kommer vi att lägga ut registrering av delmatcher och seriematcher på matchledare.  
Därför är det viktigt att klubben i god tid innan seriematch löser tävlingslicens för de spelare som kommer att vara med i klubbens serielag.  
Förutsättningen för att kunna registrera spelare i ett serielag i programmet League Planner är att spelaren har en giltig tävlingslicens.  
Detta för att inläsning av matchresultat centralt ska fungera så smidigt som möjligt.

Matchledare kommer att inför seriesammandrag få en kopia av seriens fil från League Planner.  
Matchledaren laddar ned programmet League Planner och aktiverar programmet med den licensnyckel som skickas ut centralt. 
Matchledaren läser in kopian av seriens fil i League Planner (backup-fil) 
Matchledaren matar in uppgift om deltagande spelare i respektive serielag och matar in matchresultat. 
När sammandraget är avslutat skickar matchledaren in programmets seriefil till förbundet.
Centralt sker sedan en inläsning av respektive matchledares seriefil och den centrala seriefilen uppdateras och publiceras. 
Inför sammandraget kommer matchledaren att få en användarmanual som beskriver arbetet i League Planner. 
Där kommer det också att framgå på vilket sätt League Planner får användas. 

Våra erfarenheter från förra säsongen visar på betydligt snabbare publicering serieresultat efter varje genomförd serieomgång. 
Matchledaren skall även efter avslutat sammandrag skicka in samtliga lagmatchprotokoll till Svenska Badmintonförbundet till adress sverigerankingen@badminton.nu

Då det alltid råder stor efterfrågan på serieresultat efter ett sammandrag, är det viktigt att detta sker i omedelbar anslutning till sammandraget  

Licenser 
Samtliga spelare som deltar i en tävling (individuell, lagtävling och/eller seriespel) som är sanktionerad av SBF eller någon av förbundets distriktsförbund (SDF) måste inneha giltig tävlingslicens.
Det åligger varje förening att ansöka om tävlingslicens för samtliga spelare i god tid före säsongens första tävling, seriematch och seriesammandrag.

(Nedan utdrag ur licensbestämmelserna:

D 2.2.1 Om någon spelare deltar i seriematch utan att ha giltig tävlingslicens vidtas följande åtgärder:
§ Spelaren förlorar de delmatcher där han/hon deltagit (även eventuella dubblar)

§ Spelaren erhåller inte några rankingpoäng.)

Observera att det viktiga är att föreningen ansöker om licens via IdrottOnline Klubbs medlemsregister,  innan aktuellt tävlingstillfälle

 I länkarna nedan så finns information för både lag- och matchledare mm. 

Information sammandrag i Division 1

Här finner du lottningarna för de olika serierna

Här hittar du information om hur du söker licens

Här finns aktuella PM och viktiga blanketter att användas vid sammandraget

Kategorier: Nyheter, SBF

Paniz åker till Ungdoms-OS för att göra skillnad

2018-09-20 13:40
6 oktober inleds Ungdoms-OS i Argentina. Då har svensk badminton inte bara en spelare och tränare på plats. Även Paniz Yousefi åker dit i rollen som Young Change Maker – en titel för unga ledare som gör skillnad i samhället med idrotten som verktyg.

Paniz Yousefi, 22, är badmintontränaren från Fyrisfjädern som även använder idrotten för att driva ett integrationsprojekt för ungdomar i Gottsunda. Förra året tilldelades hon Jan Åhrbergs ledarstipendium för sitt arbete och sedan dess har hon utökat projektet i Gottsunda till att innefatta tre träningsgrupper. Utöver ungdomsgrupper för lågstadiet och mellanstadiet har hon nu även en badmintongrupp för tjejer 15-26 år där stort fokus också ligger på att lära sig det svenska språket.

Som om inte det var nog så förbereder sig Paniz nu som bäst för sitt nästa uppdrag – som Young Change Maker vid Ungdoms-OS i Argentina.

− Det känns jättekul. Jag och en representant från SOK åker dit redan den 29 september för två introduktionsdagar. Vi ska se till att alla boenden är ordnade, ta reda på transportmöjligheter och hur mycket tid transporterna tar. När truppen är på plats några dagar senare ska vi förmedla allt till tränare och sen finnas där för frågor. Tanken är att tränarna har fokus på det rent idrottsliga, jag ska se till att alla har det bra vid sidan av tävlingarna, berättar Paniz.

Young Change Makers är ett internationellt program som ska bekräfta unga ledare och stötta dem i deras arbete att göra skillnad i samhället genom idrotten. I den rollen är Paniz uppdrag att stötta hela den svenska truppen på plats, hjälpa till med praktiska detaljer och finnas till hands för frågor och stöd.

− Om någon vill hitta på någonting speciellt eller bara prata så ska jag finnas där. Jag ska också guida truppen genom invigningen och se till att allt flyter på som det ska, säger Paniz.

Till rollen som Sveriges representant i Young Change Maker-programmet fick alla idrottsförbund nominera en kandidat till SOK.

− Åsa Strindlund som är utbildningsansvarig på Svenska Badmintonförbundet hörde av sig och undrade om det var något jag var intresserad av. Jag svarade ja, men trodde förstås inte att SOK skulle välja mig. Badminton är ändå en liten sport jämfört med många andra, säger Paniz.

Varje deltagande land vid Ungdoms-OS har en Young Change Maker på plats, sammanlagt är det 81 personer.

− Det är en oerhört fin möjlighet att få träffa alla andra Young Change Makers från olika länder. Eftersom jag jobbar med integrationsprojekt tycker jag att det blir extra intressant att höra hur andra jobbar och ser på samhällspåverkan genom idrotten.

En annan del av rollen innebär att få de aktiva att ta del av aktiviteter utöver sin egen idrott. Det handlar bland annat om att få dem att titta på andra idrotter, ta del av kultur och sist men inte minst att ta hand om sig själva genom avkoppling och socialt umgänge med andra idrottare.

− Det kommer bli väldigt inspirerande och lärorikt. Jag tror jag kommer utvecklas mycket som ledare, det kommer bli jättekul!

Ungdoms-OS äger rum 6-18 oktober i Buenos Aires, Argentina. Ashwathi Pillai deltar som aktiv med Boxiao Pan som tränare. Till spelen kommer 4000 aktiva i åldrarna 15-18 år från över tvåhundra länder. Den svenska truppen består av totalt 35 personer, varav 18 aktiva och 17 ledare.

Läs mer om Paniz och den svenska OS-truppen hos SOK

Kategorier: Nyheter, SBF

Drama i Halmstad och favoritseger i Göteborg

2018-09-18 21:33
Halmstad knep extrapoängen i mötet med Umeå då Felix Burestedt blev stor hjälte genom seger över Gabriel Ulldahl i avgörande Golden set. I Göteborg vann Fyrisfjädern planenligt mot nykomlingen Västra Frölunda som trots allt vann en delmatch.

Kvällen i Halmstad bjöd på kvartsfinalrepris då Umeå kom på besök. Matchen inleddes med den riktiga tungviktskampen mellan hemmalagets Felix Burestedt och gästernas Gabriel Ulldahl. Det blev tre jämna set där Ulldahl trots allt var steget före i både handling och tanke. 11-8, 11-8, 11-9 blev siffrorna som tog Umeå upp i 2-0-ledning.

Då hade nämligen Umeås nya danska stjärna Michelle Sködstrup gjort affären kort med Halmstads 17-åriga debutant Johanna Vaxell. Vaxell klev in i handlingarna eftersom Irina Andersen var fotskadad efter tävling i Belgien.

- Jättestarkt av Johanna att ta den matchen. Det är inte många 17-åringar som hade tackat ja. Men hon tog utmaning på helt rätt sätt, sen blev det förstås tufft för henne i matchen, säger Halmstads sportchef Thomas Carlsson.

Halmstad lät sig dock inte nedslås utan jobbade sig in i matchen genom segrar i mixeddubbel och herrsingel 2. Två jämna matcher i damdubbel och herrdubbel återstod och även där plockade lagen varsin seger, Umeå i damdubbel och Halmstad i herrdubbel.

Golden set fick avgöra mötet. Kategorin blev herrsingel och det var återigen dags för Felix Burestedt och Gabriel Ulldahl att stå öga mot öga. Burestedt inledde bäst och gick ifrån med ett par bollar. Rutinerade Ulldahl kom dock tillbaka, tog ledningen och fick till matchboll. Men Felix hade lärt läxan från inledningen av kvällen. Han spelade smart och kyligt och kunde till slut se matchens sista boll landa precis utanför sidlinjen bredvid sig.

- Det blev riktigt gastkramande. Starkt och ganska oväntat att vi vann efter att Ulldahl vunnit kvällens första möte dem emellan. Men Felix visade styrka. Kul att killarna klev fram när vi hade skadeproblem på tjejsidan, säger Thomas Carlsson.

Därmed vann Halmstad matchen med 4-3 och fick den extra poängen som kan visa sig viktig längre fram under säsongen.

- Förstås mycket skönare med två poäng, det kunde verkligen ha gått hur som helst i kväll. Vi får erkänna att vi flytet med oss också, avslutar Thomas Carlsson.

Se fullständiga matchsiffror här

Vårens finallag – Fyrisfjädern – fick inleda säsongen med att åka till Göteborg för spel mot Västra Frölunda. Många hade räknat med en given vinst för Uppsalalaget men Västra Frölunda bjöd på gott motstånd inledningsvis.

Fyrisfjäderns Andy Tsai inledde med seger mot Frölundas Mitchell Maynard i tre raka set. Samtidigt på banan bredvid så besegrade hemmalagets Gustav Björkler/Sanne Ekberg Fyrisfjäderns Adam Gozzi/Moa Sjöö med 3-1 i set.

Så långt 1-1 - men mer spännande än så blev det inte för Frölundapubliken denna kväll. Därefter klev Fyrisfjäderns två danskar Julie Dawall Jacobsen och Victor Svendsen in i matchen. De vann både sina singlar och bidrog även till vinster i damdubbel och herrdubbel, Svendsen tillsammans med Gozzi och Jacobsen bildade ett starkt par med unga Edith Urell.

- Edith var den hos oss som stack ut lite extra. Hon har inte varit med så mycket tidigare och går in här och spelar moget. Hon har ju haft en fin start på säsongen med seger i Danish Junior innan detta, säger Henri Hurskainen som gjorde debut som lagledare för Fyrisfjädern.

5-1 till Fyrisfjädern slutade matchen i Göteborg. En planenlig seger för Fyrisfjädern men samtidigt en hedersam förlust för Västra Frölunda som stod upp bra i flera delmatcher.

- En strålande start på säsongen. Alla skötte sin uppgift som de skulle. Synd att vi förlorar mixeden, men det är svårt att vinna alla delmatcher, säger Henri Hurskainen.

Fullstända matchsiffror hittar du här

Kategorier: Nyheter, SBF

Rysarstart på Badmintonligan

2018-09-17 21:59
Premiärmatchen i Badmintonligan blev precis så spännande som många hade förutspått. Efter sex delmatcher stod det 3-3 mellan Täby och Påvelund. Och även Golden set blev en rysare…

Svenska lagmästarna Täby fick en tuff start i Badmintonligan. Hemma i Täby Racketcenter tog de på måndagskvällen emot den starka nykomlingen Påvelund från Göteborg – ett lag som har ett helt koppel mycket kompetenta spelare. 

Inte minst danska toppspelare som dubbel- och mixedspecialisten Frederik Colberg, och starka singelspelare som Joshua Eipe, Mette Poulsen och unga Line Christophersen. Line vann i helgen damsingelguld i U19-EM i Tallin och anses vara en av Danmarks mest lovande spelare.

Men Täby stretade emot väl under hela matchen. Efter sex delmatcher stod det 3-3, och drabbningen avgjordes i Golden set, som denna gång spelade i mixeddubbel. Frederik Colberg/Line Christophersen vann där mot Täbys Hermansah/Clara Nistad med 11-7, vilket betydde seger och två poäng till Påvelund och en poäng till Täby.

- Jag kan inte vara annat än nöjd med att vi lyckades vinna på bortaplan mot de regerande svenska mästarna. När vi åkte upp i bussen till Täby hoppades jag på vinst, antingen med 4-2 eller också efter 3-3 och Golden set. Det känns härligt att vi lyckades, säger Påvelunds lagledare Asger Madsen.

- Men det satt verkligen hårt inne. Täby är inte lätt att knäcka. De har stabila spelare, duktiga och erfarna. Särskilt deras herrsinglar är bra, liksom damdubbeln. Och ett Golden set är alltid något av rysk roulette, men Frederik och Line spelade mycket bra hela tiden. 

Innan Golden set vann Påvelund tre delmatcher relativt enkelt: Mette Poulsen i damsingel mot Täbys Rebecca Kuhl, herrdubbeln där Frederik Colberg spelade ihop med Mattias Borg (svensk singelmästare 2017) och så mixed där Colberg triumferade ihop med Line Christophersen.

Men Täby vann de tre övriga matcherna. Först stod Hermansah för en otrolig vändning i herrsingel 1 mot Joshua Eipe. Eipe hade 2-0 i set och en matchboll i tredje set. Men Hermansah klarade sig ur knipan och visade där och i de två återstående seten att han är enormt psykiskt stark.

Detsamma gäller Täbys Mathias Wigardt som vann herrsingel 2 mot Christian Lind Thomsen med 3-2 i set. I damdubbel vann sedan Täbys Clara Nistad/Ashwathi Pillai mot Mette Poulsen/Line Christophersen med 3-1. Både Clara och Ashwathi spelade bra med kraftfulla smashar och dominerade mot Mette/Line, som är mer singelspecialister. 

Men trots detta räckte alltså inte Täby ända fram. Förlusten i Golden set var dock inte särskilt överraskande för Täbys spelande lagledare Mathias Wigardt.

- Många hade det på känn, och jag är glad för att vi gjorde det bättre än nästan alla trodde. Hermansah lyckas alltid spela väl och är mycket svårslagen, damdubbeln gjorde det superbra, och själv gjorde jag en OK insats, säger han.

- Jag förlorade inte en enda herrsingel 2 förra säsongen, så jag ville inte inleda med en förlust nu. Skönt att lyckas med det!

Mathias är också förtröstansfull inför de kommande matcherna i Badmintonligan.

- Vi har ett starkt lag och kan vi höja oss lite till blir vi farliga, säger han.

Påvelunds seger lär inte bli den sista den här säsongen. Nykomlingen är mångas favorit, och Asger Madsen ser fram emot fortsättningen.

- Det ska bli kul att kunna bjuda våra ungdomar i klubben på bra och välspelad badminton. Vi har 250 ungdomar som tränar badminton i klubben, och med tennissektionen är vi totalt 1100 medlemmar. Många av dem kommer till vår hall när vi spelar, plus att jag hoppas på att många badmintonintresserade från hela Västsverige vill se högkvalitativt spel, säger han.

Inte minst Frederik Colberg kommer att vara en stor attraktion i Badmintonligan den här säsongen. Han spelar dubbel och mixed på en mycket hög nivå. Med ett tryck och med en förmåga att båda dra upp och ta ned tempot som är imponerande, och som förklarar hans många vinster i internationella turneringar genom åren.

Här hittar du resultaten i matchen Täby – Påvelund 3-4.

Badmintonligan fortsätter med nya matcher redan tisdag den 18 september:

Västra Frölunda - Fyrisfjädern från Uppsala. 

Här hittar du laguppställningar 24 timmar innan match

Halmstad – Umeå.

Här hittar du laguppställningar 24 timmar innan match

Du följer alla matcher via Svenska Badmintonförbundets kanal hos Solidsport (klicka här).

Missa inte heller Badmintonligans hemsida där du får alla uppdateringar inklusive tabell och spelschema.

 

 

 

 

 

 

Kategorier: Nyheter, SBF

Svenska pallplatser vid Swedish Youth Games

2018-09-17 14:04
Årets Swedish Youth Games i Malmö är avklarat. Och det blev en helg med flera svenska framgångar.

Till helgens Swedish Youth Games i Malmö kom hela 424 spelare från 14 olika länder för att delta. På schemat stod spel för U13-U17 samt även lagspel för U13 och U15.

I de lagtävlingar som inledde helgen så fanns Sverige representerat i både U13 och U15.

I U15-klassen missade Sverige avancemang från gruppspelet efter förluster mot England (2-4), Danmark (1-5) och Nederländerna (2-4).

U13-laget gick desto längre i sin tävling och hamnade tvåa bakom ett danskt lag från Odense. I gruppspelet besegrade Sverige först danska Höjbjerg med 4-3 och vann därefter över Frankrike med klara 5-1. Med dubbla segrar väntade final mot danska Odense som blev en jämn historia. Sverige inledde starkt och gick fram till 2-0. Danskarna kvitterade dock till 2-2 genom vinst i DD och HD. Mixeddubblarna gick sedan åt varsitt håll där danskarna vann den första och Sverige den andra. Golden set fick avgöra och där blev det en ny mixeddubbel som Odense vann med 11-8.

Resultat lagtävling U13

Resultat lagtävling U15

Efter att lagtävlingarna var avgjorda så inleddes de individuella tävlingarna för U13, U15 och U17 där den sistnämnda tävlingen ingår i BEC-Circuit.

Just U17-tävlingen bjöd på riktigt duktiga spelare från olika håll i Europa. Flera svenskar stod för fina insatser, men den riktiga fullträffen stod Jessica Silvennoinen/Edith Urell (Kista/Fyrisfjädern) för. Damdubbelparet gick hela vägen och vann tävlingen efter att ha besegrat det danska paret Clara Løber/Sofie Løth Topp i finalen. Silvennoinen/Urell vann till sist med 21-12, 17-21, 21-12.

Edith Urell, som gör sitt första år i U17-klassen, spelade även fin badminton i singelklassen. Där räckte prestationen till en semifinalplats där hon föll mot den slutliga vinnaren Laura Fløj Thomsen (Danmark).

Bild: Jessica Silvennoinen och Edith Urell.

Resultat U17-tävlingen

Bland U15-spelare var Sofia Reidy från Västra Frölunda den som nådde längst av svenskarna. I damsingel gick hon till semifinal där hon förlorade en jämn tresetare mot engelskan Tashvi Parab som var seedad tvåa.

I U13-tävlingen hade svenska spelare en rad framskjutna placeringar. Allra bäst gick det för Spårvägens Romeo Makboul som spelade sig till två andraplatser. En i herrdubbel med klubbkompisen Frans Tegenmark och en i mixeddubbel med finskan Nella Nyqvist.

Även Isak Erliksson från Täby stod för en riktigt fin insats då han nådde semifinal i herrsingeltävlingen för U13.

Resultat U13- och U15-tävlingen

Kategorier: Nyheter, SBF

Justering av regler för SJT

2018-09-17 11:08
Vid den förra uppdateringen av regler för SJT tävlingar hade det insmugit sig ett fel beträffande vilka som är kvalificerade att spel SJT respektive den Nivå 3 tävling som alltid skall finnas i samband med ett SJT arrangemang. Detta är nu justerat.Sweden Junior Tour-tävlingar
  • Vid SJT 2 införs en singelrankingtävling för de 8 högst rankade spelarna.
  • Övriga spelar SJT tävling
  • Vid SJT 4 spelas singel och dubbelrankingtävling för de 8 högst rankade paren/spelarna.
    Övriga spelar SJT tävling.
  • Max 24 svenska deltagare i singel. Spelare måste vara rankad bland de 50 bästa för att få deltaga
  • Max 16 par i dubbel. Par måste vara rankad bland de 50 bästa för att få deltaga
  • Max 24 par i mixeddubbel. Par måste vara rankad bland de 50 bästa för att få deltaga
  • Vid de Nivå 3 tävlingar som anordnas i samband med SJT kommer spelare som inte är kvalificerade att spela SJT att placeras i MJT Nivå 3. 
Kategorier: Nyheter, SBF

Viktiga värdemätare inleder Badmintonligan

2018-09-16 14:23
Vilka har rustat starkast? Och vem klarar av premiärnerverna bäst? Svaren får vi när Badmintonligan säsongen 2018/2019 startar nu på måndag 17 september. I den första omgången möts Täby-Påvelund, Västra Frölunda-Fyrisfjädern och Halmstad-Umeå.

Det är äntligen premiär för Badmintonligan och det blir högintressanta möten direkt från start. Måndag 17 september spelas den första matchen mellan de regerande mästarna Täby och nykomlingen Påvelund som många har tippat högt i tabellen. Det blir med andra ord ett rejält test för båda lag och en fingervisning om hur de kommer att stå sig under säsongen.

I Täby är truppen relativt intakt sedan SM-guldet firades för bara några månader sedan. Ett stort avbräck är förstås före landslagsspelaren Emma Wengberg som under flera säsongen bildat ett närmast ostoppbart damdubbelpar med Clara Nistad. I övrigt har mästarklubben inte värvat några spelare utifrån. Istället trummar man på med den vinnande truppen från förra säsongen och lyfter även upp ett antal unga talanger från de egna leden.

Nykomlingen Påvelund vann kvalet upp till Badmintonligan i stor stil och har även de bibehållit sin starka trupp från förra säsongen. Stommen med spelare som Line Christophersen, Laura Sarosi, Joshua Eipe, Christian Lind Thomsen, Mattias Borg och Magnus Sahlberg är kvar samtidigt som laget fyllt på med kvalitetspelare som Matte Poulsen, Linda Zetchiri, Sabrina Jaquet, Frederik Colberg och Kieran Merrilees. Påvelund är i mångas ögon en guldkandidat redan första säsongen i Badmintonligan. Premiärmötet med mästarna från i våras blir en värdemätare som säkert fler klubbar kommer snegla på.

Här hittar du laguppställningar 24 timmar innan match

Klicka på följande länkar för att följa matchen direkt via Solidsport: Bana 1 - Bana 2

Redan tisdag 18 september är det dags för nya matcher i Badmintonligan. Då ställs säsongens andra nykomling, tillika Göteborgslag, Västra Frölunda mot vårens finalister Fyrisfjädern och i Halmstad blir det en repris på förra säsongens kvartsfinal då hemmalaget tar emot IFK Umeå.

Fyrisfjädern tappade i våras titeln efter två raka guld och är förstås ute efter att revansch. Sedan finalförlusten har de stärkt truppen med spelare som Julie Dawall Jakobsen, Tim Foo, Melker Bexell och Daniel Goliof. Västra Frölunda fick plats i Badmintonligan efter att Skogås drog sig ur serien. Göteborgarna har ett ungt lovande lag men får det på pappret svårt mot mer rutinerat motstånd. Frölunda har dock allt att vinna under sin första säsong och det återstår att se hur de presterar på banan.

Här hittar du laguppställningar 24 timmar innan match

Klicka på följande länkar för att följa matchen direkt via Solidsport: Bana 1 - Bana 2

Halmstad och Umeå är två lag som känner varandra väl sedan förra säsongens kvartsfinal. Då var Halmstad strået vassare och gick segrande ur dubbelmötet. Båda lag har dock fyllt på med dansk spets sedan sist. I Umeå har Michelle Sköldstrup anslutit och i Halmstad har Irina Andersen och Rasmus Messerschmidt tillkommit. Även detta möte blir en spännande drabbning som kommer avslöja en del om nivån på säsongens liga.

Här hittar du laguppställningar 24 timmar innan match

Klicka på följande länkar för att följa matchen direkt via Solidsport: Bana 1 - Bana 2

Du följer alla matcher via Svenska Badmintonförbundets kanal hos Solidsport (klicka här).

Missa inte heller Badmintonligans hemsida där du får alla uppdateringar inklusive tabell och spelschema.

Kategorier: Nyheter, SBF

Badmintonligan 18/19: Lär känna Täby

2018-09-16 08:20
Badmintonligan startar imorgon måndag 17 september. Som en uppladdning inför premiären presenterar vi här de sju lagen lite närmare. Vi avslutar med de regerande mästarna Täby.

Bild: Guldlaget i våras. Foto: Torbjörn Jansson.

Täby tog hem ett efterlängtat SM-guld förra säsongen efter att ha slagit Fyrisfjädern i en dramatisk final. Lagledare Kent Kotte lämnade uppdraget på topp och har nu lämnat över till Mathias Wigardt och Peter Axelsson att lotsa laget mot nya framgångar. Badminton Sweden kollade med spelande lagledare Mathias Wigardt vilka förväntningar han har på säsongen. 

Vilka nyförvärv har ni fått in?

- Inga utomstående, men det kommer flera unga spelare underifrån.

Vilka spelare har ni tappat?

- Emma Wengberg.

Vilka är era största styrkor?

- Vi är starka på alla positioner.

Vad har ni för målsättning i Badmintonligan 18/19?

- Vinst såklart.

Vem av era spelare kommer att överraska mest?

- Det finns flera yngre som kommer att göra bra ifrån sig.

Årets rookie?

- Svårt att välja en spelare.

Årets veteran?

- Mathias Wigardt är ju klart äldst i laget.

Vilket lag blir svåraste motståndare?

- Alla lag kommer bli tuffa att möta men det känns som att Halmstad och Påvelund har en extra växel. 

Vilket lag blir årets överraskning i Badmintonligan?

- Vet inte om det räknas som en överraskning men eftersom det är deras första säsong i ligan så får jag säga Påvelund.

Vilka vinner SM-guld?

- Täby.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Missa inte att besöka Badmintonligans nya hemsida. Där hittar du spelschema, tabell och allt annat nödvändigt för att följa säsongen på bästa sätt!

Här hittar du mer info om Täbys lag 2018/2019

Så spelas den första omgången av Badmintonligan:

Måndag 17 sept 

Kl. 18:30 - Täby-Påvelund

Tisdag 18 sept

Kl 18:00 - Västra Frölunda-Fyrisfjädern

Kl 18:00 - Halmstad-Umeå

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kategorier: Nyheter, SBF

Badmintonligan 18/19: Lär känna Fyrisfjädern

2018-09-15 12:00
Badmintonligan inleds på måndag. Som en uppladdning inför premiären presenterar vi här de sju lagen lite närmare. Här får du en inblick i mesta mästarna Fyrisfjädern.

Efter SM-guld säsongerna 15/16 och 16/17 tappade Fyrisfjädern guldet till Täby i våras. Sedan dess har Peter Kapetz lämnat som lagledare och istället har Henri Hurskainen klivit in i rollen. Vi kollade med den tidigare Sverigeettan vad han tror om säsongen.

Hur har er uppladdning inför säsongen sett ut?

- Alla har skött sin sommarträning på sina respektive träningsplatser. Vi har haft en kick-off med laget i början av september med team-building.

Vilka nyförvärv har ni fått in?

- Julie Dawall Jakobsen, Tim Foo, Melker Bexell och Daniel Goliof.

Vilka spelare har ni tappat?

- Scott Evans och Mette Poulsen.

Vilka är era största styrkor?

- En stor trupp med många valmöjligheter och spelare med stor erfarenhet från tidigare slutspel i Badmintonligan.

Vad har ni för målsättning i Badmintonligan 18/19?

- Att vinna.

Vem av era spelare kommer att överraska mest?

- Tilda Sjöö.

Årets rookie?

- Vi har flera yngre i laget, så jag hoppas verkligen någon visar framfötterna.

Årets veteran?

- Henri Hurskainen

Vilket lag blir svåraste motståndare?

- Påvelund

Vilket lag blir årets överraskning i Badmintonligan?

- Umeå.

Vilka vinner SM-guld?

- Fyrisfjädern.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Missa inte att besöka Badmintonligans nya hemsida. Där hittar du spelschema, tabell och allt annat nödvändigt för att följa säsongen på bästa sätt!

Här hittar du mer info om Fyrisfjädern 2018/2019

Så spelas den första omgången av Badmintonligan:

Måndag 17 sept 

Kl. 18:30 - Täby-Påvelund

Tisdag 18 sept

Kl 18:00 - Västra Frölunda-Fyrisfjädern

Kl 18:00 - Halmstad-Umeå

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kategorier: Nyheter, SBF

Resultat fredag U19-EM

2018-09-14 23:26
Fyra matcher i åttondelsfinalerna på U19-EM i Tallinn blev till slut en match i kvartsfinalerna och ingen semifinal.

Bild: Tilda Sjöö/Ashwathi Pillai (foto Badminton Europe)

Inget flyt under fredagen under åttondelsfinalerna. Vi är med och spelar jämnt i matcherna mot duktiga spelare/par, men har svårt att avgöra och spela vårt bästa spel i de avgörande lägena. Vi måste bli mer stabila, tuffa och vara bättre på att välja rätt slag. Vi förlorar inte de flesta matcherna på sämre teknik eller att vi inte orkar.

Många spelare/par har presterat bra, men vi hade förhoppningar på att någon/några skulle ta sig någon omgång längre. Det finns dock många duktiga spelare på U19-EM och flera av dem har redan tagit steget in på seniornivå med bra resultat.

Fredagens matcher, åttondelsfinaler och kvartsfinal

Melker Z-Bexell/Tilda Sjöö spelade bra i två och ett halvt set mot Mads Vestergaard/Christine Busch (DEN). Förlorade första set med 21-19, men kom starkt tillbaka i andra set med vinst 21-16. Bra start i tredje men tappade lite och underläge 8-11 och sedan blev det för mycket stress och spelet stämde inte, förlust med 13-21 i tredje. Melker/Tilda har annars absolut nivån för att vinna denna matc.

En lite krassling (lite sjuk) Johan Azelius gick in och spelade bra mot en av favoriterna till att vinna tävlingen Georgi Karpov (RUS). Johan gjorde några misstag för mycket under seten, men stod upp mot Karpov på ett bra sätt under duellerna. Förlust med 15-21 17-21.

Ashwathi Pillai/Tilda Sjöö vann i två set med 21-12 21-13 mot det fjärdeseedade paret Maria Alexandra Dutu/Iona Grecea (RUM)

Melker Z-Bexell/Joel Hansson spelade stundtals riktigt bra mot Matthias Kicklitz/Aaron Sonnenschein från Tyskland, men spelet var inte tillräckligt stabilt under slutet på seten. Förlust i tre set, med 19-21 24-22 13-21.

I kvartsfinalen mötte Tilda Sjöö/AShwathi Pillai det ukrainska paret Anastasiya Prozorova/Velriya Rudakova. Klar förlust i första set, men bättre i andra set och förhoppningar om ett tredje som skulle avgöra matchen, men till slut förlust med 12-21 18-21.

Lottning och resultat individuella tävlingen: EMIND

Du kan även följa U19-EM via stream på Badminton Europes Youtube - du hittar sändningarna här.

Tränare/ledare på plats: Tim Foo (centertränare/RIG Uppsala) och Jonas Herrgårdh (ansvarig U19-landslaget).

Kategorier: Nyheter, SBF

Resultat Fredag EM U19

2018-09-14 23:26
Fyra matcher i 1/8 dels finalerna på EM U19 i Tallinn blev till slut en match i kvartsfinalerna och ingen semifinal.

Bild Tilda Sjöö/Ashwathi Pillai (foto Badminton Europe)

Inget flyt under fredagen under 1/8 dels finalerna. Vi är med och spelar jämnt i matcherna mot duktiga spelare/par, men har svårt att avgöra och spela vårt bästa spel i de avgörande lägena. Vi måste bli mer stabila, tuffa och vara bättre på att välja rätt slag. Vi förlorar inte de flesta matcherna på sämre teknik eller att vi inte orkar.

Många spelare/par har presterat bra, men vi hade förhoppningar på att någon/några skulle ta sig någon omgång längre. Det finns dock många duktiga spelare på U19 EM och flera av dem har redan tagit steget in på seniornivå med bra resultat.

Fredagens matcher, 1/8 delsfinaler och kvartsfinal

Melker Z-Bexell/Tilda Sjöö spelar bra i två och ett halvt set mot Mads Vestergaard/Christine Busch (DEN) . Förlorar första set med 21-19 men kommer starkt tillbaka i andra set med vinst 21-16. Bra start i tredje men tappar lite och underläge 8-11 och sedan blir det för mycket stress och spelet stämmer inte, förlust med 13-21 i tredje. Melker/Tilda har abslut nivån för att vinna denna matchen.

En lite krassling (lite sjuk) Johan Azelius går in och spelar bra mot en av favoriterna till att vinna tävlingen Georgi Karpov (RUS). Johan gör några misstag för mycket under seten, men står upp mot Karpov på ett bra sätt under duellerna. Förlust med 15-21 17-21.

Ashwathi Pillai/Tilda Sjöö vinner i två set med 21-12 21-13 mot det fjärde seedade paret Maria Alexandra Dutu/Iona Grecea (RUM)

Melker Z-Bexell/Joel Hansson spelar stundtals riktigt bra mot Matthias Kicklitz/Aaron Sonnenschein från Tyskland, men spelet är inte tillräckligt stabilt under slutet på seten. Förlust i tre set, med 19-21 24-22 13-21.

I kvartsfinalen mötte Tilda Sjöö/AShwathi Pillai det ukrainska paret Anastasiya Prozorova/Velriya Rudakova. Klar förlust i första set, men bättre i andra set och förhoppningar om ett tredje som skulle avgöra matchen, men till slut förlust med 12-21 18-21.

Lottning och resultat individuella tävlingen: EMIND

Du kan även följa U19-EM via stream på Badminton Europes Youtube - du hittar sändningarna här.

Tränare/ledare på plats: Tim Foo (centertränare/RIG Uppsala) och Jonas Herrgårdh (ansvarig U19-landslaget).

Kategorier: Nyheter, SBF

Badmintonligan 18/19: Lär känna Halmstad

2018-09-14 15:20
Badmintonligan är bara dagar bort. Som en uppladdning inför premiären kommer vi här att presentera de sju lagen lite närmare. Här läser du mer om Halmstad.

Vårens semifinallag Halmstad har laddat med ett par starka nyförvärv och hoppas på en ännu bättre säsong än den förra. Vi kollade läget med Halmstads sportchef Thomas Carlsson inför ligastarten.

Hur har er uppladdning inför säsongen sett ut?

- Generellt hade vi ett bra avslut på förra säsongen med framskjutna placeringar i internationella tävlingar för flera av våra spelare. Vi har tränat på bra på olika håll (vår trupp är ju ganska geografiskt spridd då vi har spelare som tränar i Sverige, Malaysia och Danmark) men vi har alltid kul när vi träffas och det är en härlig stämning i laget.

Vilka nyförvärv har ni fått in?

- Irina Andersen kommer att vara en klar förstärkning på damsidan, och göra oss mindre känsliga för skador, vilket drabbade oss hårt förra året. Rasmus Messerschmidt blir också ett starkt kort, framförallt i herrsingel, men kan även komma att spela dubbel.

Vilka spelare har ni tappat?

- Jakob Burestedt och Lydia Demetriades har flyttat till Örebro för att studera.

Vilka är era största styrkor?

- Vi har haft en väldigt stark damsida som vunnit många poäng åt oss tidigare. I år är det många lag med starka damer så det kommer helt klart bli tuffare. Med bredare trupp har vi blivit mindre sårbara för skador och sjukdomar och det kommer förhoppningsvis vara en styrka.

Vad har ni för målsättning i Badmintonligan 18/19?

- Vi gick till kvarten för två år sen och semi i fjol. Så i år siktar vi på final.

Vem av era spelare kommer att överraska mest?

- Det ska bli superspännande att se Irina Andersen och Rasmus Messerschmidt i Halmstadtröjan, men även våra egna produkter Felix Burestedt och Filip Suwanphingkha har tagit steg framåt och kan mycket väl överraska.

Årets rookie?

- Det får väl bli Colin Hammarberg som bara är 18 år (men har varit med alla våra tre år i Badmintonligan).

Årets veteran?

- Är man veteran när man är 27 år? Nja, men Louise Eriksson och Mikkel Mikkelsen är ett rutinerat och riktigt svårslaget mixedpar. Ska bli spännande att se om någon kan rå på dem i år.

Vilket lag blir svåraste motståndare?

- Årets badmintonliga är ett riktigt getingbo och det blir inga lätta matcher. Men Påvelund ser ju starka ut liksom Fyrisfjädern såklart.

Vilket lag blir årets överraskning i Badmintonligan?

- Trollhättan kom ju med en kul överraskning genom att rekrytera Hans-Kristian Vittinghus. Jättespännande tycker vi.

Vilka vinner SM-guld?

- Påvelund och Fyrisfjädern har bra chanser, men även vi har kan gå hela vägen om det stämmer för oss.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Missa inte att besöka Badmintonligans nya hemsida. Där hittar du spelschema, tabell och allt annat nödvändigt för att följa säsongen på bästa sätt!

Här hittar du mer info om Halmstads lag 2018/2019

Så spelas den första omgången av Badmintonligan:

Måndag 17 sept 

Kl. 18:30 - Täby-Påvelund

Tisdag 18 sept

Kl 18:00 - Västra Frölunda-Fyrisfjädern

Kl 18:00 - Halmstad-Umeå

Tisdag 2 okt

Kl 18:30 - Västra Frölunda-Trollhättan

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kategorier: Nyheter, SBF

Resultat torsdag U19-EM

2018-09-13 22:39
Sju matcher med svenskt intresse spelades under torsdagens U19-EM i Tallinn. Det blev vinst i fyra matcher.

Bild: Tim Foo ger instruktioner till Melker Z-Bexell/Tilda Sjöö (Foto: Badminton Europe).

Melker Z-Bexell/Tilda Sjöö spelade en bra mixed med bra samarbete, positionspel och rörlighet. Efter lite problem i första set blev det mer enkelt i andra set mot det tyska paret Aaron Sonnenschein/Leona Michalski och slutligen vinst med 26-24, 21-12.

Johan Azelius visade upp ett bra singel spel och var även fysiskt stark i tredje set i sin vinstmatch mot fjärdeseedade Christoffer Grimley från Skottland. Siffrorna blev 21-18, 12-21, 21-18.

Ashwathi Pillai/Tilda Sjöö visade upp en bra damdubbel och vann i två raka set mot det duktiga tyska paret Emma Moszczynski/Jule Petrikowski med 21-18, 21-16.

Joel Hansson/Melker Z-Bexell hade inga problem att vinna sin match mot det sjätteseedade slovenska paret Klemen Lesnicar/Domen Lonzaric med 21-11, 21-14.

Colin Hammarberg hade en sämre dag och förlorade mot Nicolas A. Mueller från Schweiz med 14-21, 16-21.

Även Malena Norrman förlorade sin singel, men var nära att ta andra set och då hade matchen kunna sluta annorlunda mot 6:e-seedade Maria Delcheva från Bulgarien. Det blev dock förlust i två set med 16-21, 23-25.

Ashwathi Pillai förlorade mot Amy Tan i två set med 10-21, 14-21.

Vinnarna spelar nu under fredagen åttondelsfinaler, och om de vinner dessa, även kvartfinaler under fredag eftermiddag och kväll.

Åttondelsfinaler fredag (en timma tidigare i Sverige)

10:30 Melker Z-Bexell/Tilda Sjöö - Mads Vestergaard/Christine Busch (DEN)

13:10 Johan Azelius - Georgi Karpov (RUS)

14:00 Ashwathi Pillai/Tilda Sjöö - Maria Alexandra Dutu/Iona Grecea (RUM)

14:30 Melker Z-Bexell/Joel Hansson - Matthias Kicklitz/Aaron Sonnenschein (GER)

Lottning och resultat individuella tävlingen: EMIND

Du kan även följa U19-EM via stream på Badminton Europes Youtube - du hittar sändningarna här.

Tränare/ledare på plats: Tim Foo (centertränare/RIG Uppsala) och Jonas Herrgårdh (ansvarig U19-landslaget).

Kategorier: Nyheter, SBF

Resultat Torsdag U19 EM

2018-09-13 22:39
7 matcher med svensk intresse spelades under Torsdagen EM U19 i Talllinn. Det blev vinst i 4 matcher.

Bild: Tim Foo ger instruktioner Melker Z-Bexell/Tilda Sjöö, (Foto Badminton Europe)

Melker Z-Bexell/Tilda Sjöö spelar just nu en bra mixed. Bra samarbete, positonspel och rörlighet. Efter lite problem i första set, blev det mer enkelt i andra set mot det tyska paret Aaron Sonnenschein/Leona Michalski, vinst med 26-24 21-12

Johan Azelius visade upp ett bra singel spel och var även fysiskt stark i tredje set i sin vinst match mot 4:e seedade Christoffer Grimley från Skottland. Siffrorna blev 21-18 12-21 21-18

Ashwathi Pillai/Tilda Sjöö visade upp en bra dam dubbel och vann i två raka set mot de duktiga tyska paret Emma Moszczynski/Jule Petrikowski med 21-18 21-16.

Joel Hansson/Melker Z-Bexell hade inga problem att vinna sin match mot det 6:e seedade slovenska paret Klemen Lesnicar/Domen Lonzaric med 21-11 21-14.

Colin Hammarberg hade en sämre dag och förlorade mot Nicolas A. Mueller från Schweiz med 14-21 16-21.

Malena Norrman förlorade sin singel, men var när att ta andra set och då hade matchen kunna sluta annorlunda mot 6:e seedade Maria Delcheva från Bulgarien. Förlust i två set med 16-21 23-25.

Ashwathi Pillai förlorade mot Amy Tan i två set med 10-21 14-21.

Vinnarna spelar nu under fredagen 1/8 dels finaler och om de vinner dessa, även kvartfinaler under fredag eftermiddag och kväll.

1/8 delsfinaler Fredag (1 timma tidigare i Sverige)

10:30 Melker Z-Bexell/Tilda Sjöö - Mads Vestergaard/Christine Busch (DEN)

13:10 Johan Azelius - Georgi Karpov (RUS)

14:00 Ashwathi Pillai/Tilda Sjöö - Maria Alexandra Dutu/Iona Grecea (RUM)

14:30 Melker Z-Bexell/Joel Hansson - Matthias Kicklitz/Aaron Sonnenschein (GER)

Lottning och resultat individuella tävlingen: EMIND

Du kan även följa U19-EM via stream på Badminton Europes Youtube - du hittar sändningarna här.

Tränare/ledare på plats: Tim Foo (centertränare/RIG Uppsala) och Jonas Herrgårdh (ansvarig U19 landslaget).

Kategorier: Nyheter, SBF

Swedish Youth Games 2018

2018-09-13 18:30
I helgen samlas hundratals ungdomar från hela Europa i Malmö för årets upplaga av Swedish Youth Games.

Tävlingarna startade redan under torsdagen med lagmatcher för U13 och U15. I gruppspelet ställs det svenska U13-laget mot Höjbjerg (Danmark) och Frankrike. U15-laget ställs mot Nederländerna, Danmark och England.

Lagtävlingen fortsätter under fredagen innan de indivuella tävingarna tar vid.

De individuella tävlingarna spelas i åldersklasserna U13, U15 och U17. På U17-nivån ingår tävlingen i Badminton Europe Circuit vilket innebär ett starkt startfält. Sverige har goda chanser i flera kategorier, bland annat i damdubbel där Thyra Hultman/Cecilia Wang är förstaseedade.

Här följer du Swedish Youth Games under helgen:

Lagtävling U13

Lagtävling U15

Individuell tävling U13 och U15

Individuell tävling U17

Fler länkar för att hålla dig uppdaterad:

Swedish Youth Games hemsida

Swedish Youth Games på Facebook

Foto från Swedish Youth Games 2017

Kategorier: Nyheter, SBF

Badmintonligan 18/19: Lär känna IFK Umeå

2018-09-13 15:05
Badmintonligan startar måndag 17 september. Som en uppladdning inför premiären kommer vi här att presentera de sju lagen lite närmare. Det har blivit dags för IFK Umeå.

Förra säsongen tog sig norrlandslaget till en kvartsfinal där Halmstad blev för tuffa över två möten. Denna säsong hoppas IFK Umeå och lagledare Kenneth Forsberg överträffa den bedriften.

Hur har er uppladdning inför säsongen sett ut?

- Vi har tränat på som vanligt hela sommaren och haft ett litet uppstartsläger med seniortruppen för Badmintonligan och Division 1.

Vilka nyförvärv har ni fått in?

- Nya för i år är Michelle Sködstrup från Greve, Danmark, samt Marcus Moore från Skogås.

Vilka spelare har ni tappat?

- Inga, just nu så är vi lite osäkra på hur Jonathan Forsberg kommer göra men vi hoppas att han ändrar sig och kommer till spel.

Vilka är era största styrkor?

- Som det känns just nu så kommer vi att vara starka på våra singlar samt damdubbel framförallt.

Vad har ni för målsättning i Badmintonligan 18/19?

- Vi vill alltid göra bättre än vår målsättning, där vi med tanke på hur de olika lagen ser ut har en kvartsfinal i sikte och med andra ord helst överträffa det.

Vem av era spelare kommer att överraska mest?

- Jag tror mycket på Michelle Sköldstrup som hade en mycket fin säsong i fjol, men tror även mycket på våra centerspelare Klara Johansson och Albin Hjelm också.

Årets rookie?

- Får väl även det bli Michelle. 

Årets veteran?

- Den evigt unge Gabriel Ulldahl som har en förmåga att göra livet jobbigt för dem han möter.

Vilket lag blir svåraste motståndare?

- Påvelund och Fyrisfjädern ser starka ut.

Vilket lag blir årets överraskning i Badmintonligan?

- Halmstad. Tror de kan skrälla i år, de har stärkt upp ett redan starkt lag.

Vilka vinner SM-guld?

- Påvelund.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Missa inte att besöka Badmintonligans nya hemsida. Där hittar du spelschema, tabell och allt annat nödvändigt för att följa säsongen på bästa sätt!

Här hittar du mer info om IFK Umeås lag 2018/2019

Så spelas den första omgången av Badmintonligan:

Måndag 17 sept 

Kl. 18:30 - Täby-Påvelund

Tisdag 18 sept

Kl 18:00 - Västra Frölunda-Fyrisfjädern

Kl 18:00 - Halmstad-Umeå

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kategorier: Nyheter, SBF

Belgien Int. 12-15 september

2018-09-12 23:41
Challengetävlingen Belgien International arrangeras i Leuven. 3 svenska spelare på plats för att delta.

Anmälda spelare:

HS. Jacob Nilsson

DD: Johanna Magnusson / Emma Karlsson

Länk till lottning och resultat: BELG

Kategorier: Nyheter, SBF

Sidor

Dela